stronka do poważnej oceny

Tutaj uzyskasz cenne porady i słowa konstruktywnej krytyki na temat własnych projektów związanych z internetem.
ODPOWIEDZ
M1RO

stronka do poważnej oceny

Post autor: M1RO »

http://www.stalmach.pl/
dziękuje za konkretne opinie
Marek_bf
Administrator
Kontakt:

Re: stronka do poważnej oceny

Post autor: Marek_bf »

- Czcionka z anty-aliasingiem
- Brak możliwości kopiowania tekstu, szczególnie w dziale kontakt.
konieczny
Nowy
Nowy

Post autor: konieczny »

1.Ważka bardziej wjechała niż wleciała.
2. Słabej jakości zdjęcie w tle strony.
3. Tło z pasami pod tekstem sprawia, że źle się to czyta.
4. W "zakresie usług" fatalnie wygląda to wypunktowanie usług. Paski w tle, paski przy wypunktowaniu.
5. Fatalne zestawienie zdjęć i tekstu.
6. Nie umiejętne wykorzystanie animacji we flashu.
7. Dlaczego nazwa strony to "katalog"?

Podsumowując: strona nie rzuca na kolana.
M1RO

ok dzięki za wszelkie uwagi sąw pełni trafne, i jeszcze jedno pytanko ile można za taka stronkę skasować tak mniej więcej, wiadomo różnie ludzie się cenią :lol:
Ale ile wy byście za takie coś zawołali ??
Marek_bf
Administrator
Kontakt:

Zadałeś niebezpieczne dla siebie pytanie, odpowiem szczerze. Według mnie jest to strona za słaba, żeby ktoś, kto chce promować wizerunek swojej firmy ją kupił i używał. No chyba, że klient nie ma Internetu i nie widział innych. stron WWW.
konieczny
Nowy
Nowy

Wiele jest firm, które posiada podobne strony. Robione przez syna znajomego znajomego :roll: I co dziwne firmą odpowiadają takie projekty. Jedna "profesjonalna firma" na literę P.... bierze za strony we flashu ok 400zł. Projekty robi podobne więc jeśli znajdziesz naiwną osobę to może uda Ci się zarobić 400zł.

Ja osobiście nie dałbym za tą stronę aż tyle. Chociaż uważam, że cena stronę www, nawet wizytówkę powinna zaczynać się od kwot czerto cyfrowych - no ale wiesz tu już się płaci za jakość wykonania.
M1RO

Dzięki za wszelkie odp. i okazały się moje przypuszczania ....

no wiec tak, ja tej strony nie robiłem chociaż byłą taka możliwość, lecz znajomy właściciela tej firmy i powiem tyle że zrobił mu to po znajomości i też skasował po znajomości zaledwie 5000 zł :lol: :twisted:
A pomyśleć ze chciałem mu zrobić stronkę za "parę" stówek, no ale po znajomości zawsze taniej :lol:
Marek_bf
Administrator
Kontakt:

M1RO pisze:Dzięki za wszelkie odp. i okazały się moje przypuszczania ....

no wiec tak, ja tej strony nie robiłem chociaż byłą taka możliwość, lecz znajomy właściciela tej firmy i powiem tyle że zrobił mu to po znajomości i też skasował po znajomości zaledwie 5000 zł :lol: :twisted:
A pomyśleć ze chciałem mu zrobić stronkę za "parę" stówek, no ale po znajomości zawsze taniej :lol:
A jak się obudziliście to poduszka leżała na ziemi :)
Może tak napisać do [email protected] żeby zobaczył jakie wyssane z palca bzdury wypisujesz o jego naiwności?

Wróć na ziemię. :)
Ostatnio zmieniony śr sie 15, 2007 12:28 am przez Marek_bf, łącznie zmieniany 1 raz.
konieczny
Nowy
Nowy

M1RO pisze:Dzięki za wszelkie odp. i okazały się moje przypuszczania ....

Niezłe bzdury. Nie ma co się wstydzić, że nie potrafisz projektować stron bo do tego są potrzebne pewne predyspozycje - nie wszystkiego można się nauczyć.

5000zł dobre chyba 50,00zł Pewnie Twoi rodzice i znajomi powiedzieli Ci, że strona jest świetna więc pewnie chciałeś się pochwalić a tu nie wyszło. Tak już jest że znajomym zawsze projekty się podobają.

Masz jeszcze miesiąc wakacji więc ucz się projektować.
kulmen
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: kulmen »

Strona od biedy po przełknięcia. Ale wykonana za darmo. Bo jak komercyjnie to złotówki bym za nią nie dał. Widać brak umiejętności posługiwania się Flashem i przogramem graficznym. Wpasowanie tła głównego bloku strony w tło całej strony - fatalne. Animacja - dodaj trochę więcej klatek na sekunde to będzie w porządku, teraz jest nie do przełknięcia - ślimak się szybciej porusza i nie robi tego w dodatku skokowo :)
ODPOWIEDZ