Pozioma linia blisko tekstu
Pozioma linia blisko tekstu
Chciałbym zrobić poziomą linię która jest nad lub pod tekstem ale bardzo blisko a nie tak jak w przypadku hr w pewnym odstępie. Próbowałem jużkilka sposobów i szukałem na kilku forach i nie znalazłem. Pomóżcie!
Re: Pozioma linia blisko tekstu
Ustaw wszystko odpowiednio stylami.
właśnie nie wiem jak mam ustawić czy na tym forum są tacy tempi ludzie czy to naprawdę jest takie trudne?
lj2m przychodzisz tu, pytasz się o podstawowe rzeczy, które są na wielu darmowych stronach i obrażasz innych, bo ktoś Ci nie podał dokładnej odpowiedzi? Nie podoba mi się to. Jak nie umiesz korzystać z for to w sumie nie dziwię się, że Ci nikt nie odpowiedział do tej pory.
PS. poczytaj jakiś kurs, może np. http://www.kurshtml.boo.pl/. wysil się trochę
PS. poczytaj jakiś kurs, może np. http://www.kurshtml.boo.pl/. wysil się trochę
Tam też nie ma, ja chcę tylko poznać komendę aby linia była blisko tekstu(czy to tak trudno napisać) a żaden margin czy coś nie działa dla tych mniejszych wartośći.
-
fan_pascala
- Nowy

- Kontakt:
Możesz zastosować border, obrazki z repeat-x, relatywne pozycjonowanie z przesunięciem i wiele innych chwytów do uzyskania poziomej linii. No a jeśli chcesz koniecznie użyć <hr> to odradzam, do tego służą style.
Podajcie mi tylko jak zeobićlinie bez odstępu od tekstu który jest nad lub pod iżeby ta linia była edytowalna. ZROZUMCIE UMIEM ZROBIC LINIE NA KILKA SPOSOBóW ALE NIE WIEM JAK ZROBIC ZEBY BYL MALY ODSTEP Z GORY I Z DOLU TEKSTU DO LINI!!! NORMALNIE TEN ODSTEP JEST ZA DUZY! JAK JUZ ZROBILEM ZE STYLAMI I JPG TO Z DOLU NIE MA ODSTEPU A Z GORY JEST!
Pomoże ktoś czy nikt nie potrafi wykonać tak katastrofalnie trudnej rzeczy?!!
Ja Cię szczerze mówiąc nie rozumiem. Skoro robisz stylami i Ci nie wychodzi, to chyba nie wiesz co robią style.
@lj2m nadużywasz naszej gościnności, a jako że jesteśmy tępi to nie rozumiemy innych, ja jako najlepszy z najlepszych postanawiam zamknąć temat. Napisz następny, jak się trochę stępisz i nam dorównasz.