Dynamiczne background
Dynamiczne background
[b]Witam wszystkich[/b]
Jeżeli już taki temat był z góry przepraszam.
Mam pytanko jak zrobić takie tło żeby sie zmieniało razem z wielkością strony chodzi mi dokładnie o to oby sie zwiększało lub zmieszało w długości.
[b]Z góry wielkie dzięki za pomoc :D[/b]
Jeżeli już taki temat był z góry przepraszam.
Mam pytanko jak zrobić takie tło żeby sie zmieniało razem z wielkością strony chodzi mi dokładnie o to oby sie zwiększało lub zmieszało w długości.
[b]Z góry wielkie dzięki za pomoc :D[/b]
Re: Dynamiczne background
Nie za bardzo rozumiem o co Ci chodzi
Gdy użyjesz w sekcji body background="tlo.jpg" wtedy tło masz automatycznie dopasowane do rozdzielczości.
Gdy użyjesz w sekcji body background="tlo.jpg" wtedy tło masz automatycznie dopasowane do rozdzielczości.
No właśnie jak zrobię tak jak napisałeś to tło ma zawsze taki sam rozomiar a mi chodzi o to aby tło zmieniało sie na długości z tego powodu, że mam na górze strony jakąś grafikę i na dole strony również.
możesz użyć css. Powtarzanie poziome:
body { background: url(tlo.jpg) background-repeat: repeat-x }
body { background: url(tlo.jpg) background-repeat: repeat-x }
Stosuje cos taiego ale nie działa:
Kod: Zaznacz cały
<style type="text/css">td img {display: block;}body {
background-image: url(images/bgcolor.png);
background-repeat: repeat-x;
margin-top: 0px;
margin-bottom: 0px;
}
</style>Re: Dynamiczne background
Spróbuj tak:
<style type="text/css">
td img { display: block; }
body { background: url(images/bgcolor.png) background-repeat: repeat-x; margin-top: 0px; margin-bottom: 0px; }
</style>Re: Dynamiczne background
Nie mam parsera CSS w głowie ale to:na oko wygląda niezbyt poprawnie. Tak:Albo:Nie wiem jak bardzo CSS jest wrażliwy na średniki, ale to mój nawyk z PHP i C++ 
pzdr.
body { background: url(images/bgcolor.png) background-repeat: repeat-x; margin-top: 0px;Kod: Zaznacz cały
body { background: url(images/bgcolor.png) repeat-x; margin-top: 0px;Kod: Zaznacz cały
body { background: url(images/bgcolor.png);// tutaj średnik
background-repeat: repeat-x; margin-top: 0px;pzdr.
Zgadza się, zapomniałem o średniku. Pamiętaj jednak, żeby kończyć arkusz styli klamrą.