Witam...
Mam bloga w serwisie blog.pl
Sciagnelam niedawno bardzo ładny szablon, mianowicie http://szablony.inventive.pl/szablony/15/ i chciałabym miec do niego styl css w formie : http://czarnalukrecja.republika.pl/stylcss.txt
ale oczywiscie pod koolor....
Tzn. tło takie jak tło str głównej
ramka komentarza *chyba czarna
środek komentarzy taki jak tło notek na str głównej
ogólny kolor czcionek tez taki jak na str głłównej
Dało by sie cos zrobic?
Bede wdzieczna.
Proszę o pomoc w zrobieniu stylu css
Re: Proszę o pomoc w zrobieniu stylu css
Zmodyfikuj swój css. Nieznam się za bardzo na blogach, ale powinnaś mieć do niego dostęp z panelu admina.
Następnie zmodyfikuj parametry odpowiedzialne za wygląd danych elementów tj.:
tło takie jak tło str głównej: parametr background-color lub background wstaw tam swój kolor w kodzie szesnastkowym (np. #CCCCCC, #FFFFFF, #FFAACC)
ramka komentarza *chyba czarna : parametr border lub border-color
środek komentarzy taki jak tło notek na str głównej: parametr background-color lub background
ogólny kolor czcionek tez taki jak na str głłównej: parametr color
Zalecam zapoznanie się (choć podstawowe) z językiem css(np. tutaj), przed dokonaniem modyfikacji oraz stworzenie kopii zapasowej pliku css przed modyfikacją
Następnie zmodyfikuj parametry odpowiedzialne za wygląd danych elementów tj.:
tło takie jak tło str głównej: parametr background-color lub background wstaw tam swój kolor w kodzie szesnastkowym (np. #CCCCCC, #FFFFFF, #FFAACC)
ramka komentarza *chyba czarna : parametr border lub border-color
środek komentarzy taki jak tło notek na str głównej: parametr background-color lub background
ogólny kolor czcionek tez taki jak na str głłównej: parametr color
Zalecam zapoznanie się (choć podstawowe) z językiem css(np. tutaj), przed dokonaniem modyfikacji oraz stworzenie kopii zapasowej pliku css przed modyfikacją
Re: Proszę o pomoc w zrobieniu stylu css
Mom wlasnie podałam link do pliku tekstowego w którym jest styl z mojego bloga.BaZa92 pisze:Zmodyfikuj swój css. Nieznam się za bardzo na blogach, ale powinnaś mieć do niego dostęp z panelu admina.
Dzieki zaa wskazówki, cos pokombinuje.