IE7 input background image bug

HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
ODPOWIEDZ
gorylek
Zaczyna działać
Zaczyna działać

IE7 input background image bug

Post autor: gorylek »

Witam,
wie ktoś jak poradzić sobie z bugiem w IE7 odnośnie tła obrazkowego dla inputa ?
Nadając obrazek jako background dla pola input text i podobnych, obrazek pojawia się jak najbardziej poprawnie jednak w momencie napisania w polu większej ilości tekstu, tło się przewija i po prostu ucieka.

Jest to okropnie denerwująca rzecz. Googlowałem za rozwiązaniem dla IE6 i się udało. Należało nadać pozycje tła jako fixed i po sprawie. Jednak dla IE7 ten numer już nie działa.

Oczywiście można wrzucić inputa w jakiś blok i jemu nadać background ale nie mam zamiaru naszpikować witrynę dodatkowym kodem tylko dla jednej przeglądarki (zwłaszcza że to prywatna strona powstaje a nie na zlecenie). Wie ktoś jak unieruchomić to dziadostwo ?

No i pytanie. Czy w IE8 ten problem również występuje ? Nie mam obecnie zainstalowanej tej przeglądarki więc nie za bardzo mam jak sprawdzić.
ODPOWIEDZ