Witam. Razem ze znajomym robimy stronę, jednak dotychczasowa nasza strona na podstawie szablonu całkowicie nie wyszła (problemy z tabelami). Sprawdzaliśmy zaawansowane szablony, które też nie nadawały się na coś takiego, jednak wpadliśmy na pomysł użycia jakiegoś CMS'a (prosto i szybko). Na stronie mają być przedstawione poszczególne pozycje w formie tabeli, a po kliknięciu na nie pojawi się więcej informacji nt. wybranej pozycji. Stworzenie własnego skryptu PHP dla mnie jest praktycznie niewykonalne (brak wystarczającego czasu do nauki). Myślę, że powinien być taki skrypt CMS, ale na pewno nie będzie od razu taki, jaki ja tu opisałem. Strona powinna wyglądać mniej więcej tak:

Czerwone zaznaczenie - to co musi być.
Czarne zaznaczenie - opis co powinno być.
Najważniejsze są kategorie w stylu tych z Allegro i innych podobnych serwisów, tabela plus zwykłe menu. Oczywiście strona startowa (index) będzie inaczej wyglądać, ale głównie chodzi mi o to, co pokazałem na fotce.
Nie będzie na stronie jakichś kont użytkowników, ale tylko administratorzy dodające nowe pozycje do listy. Mam nadzieję, że otrzymam jakieś wskazówki. Dzięki za odpowiedź i pozdrawiam.
PS: Nie będzie to sklep internetowy, ani coś w tym stylu.