Dlaczego jak stworzę link z plikiem i kliknę go na swojej stronce myszką to ściaga pdfa a jak
klik robię javascriptem to plik jest blokowany?
Podobnie jest z formularzem - jeśli formularz submituje ręcznie jest ok a jeśli tworzy się on javascriptem i submituje automatem jest źle...
W bardiej skomplikowanych przypadkach, taki jak jest u mnie nie mogę sobie pozwolić na link do pliku bezpośrednio bo go jeszcze nie ma.. Link aktualnie powoduje: stworzenie pliku, wrzucenie go do sesji, przeładowanie strony ale tym razem automatem tworzy się formularz i automatem submituje na gotowy adres do pliku... i to nie działa bo akurat IE7 blokuje to...
Dodatkowo kliknięcie w pozwól na ściągnięcie odświeża mój portal co jest niedopuszczalne, bo jestem zabezpieczony przed F5 i użytkownik wylatuje do strony logowania...
pliki pdf blokowane przez IE7, przepuszczeniRozwalaAplikacje
-
milestone1
Re: pliki pdf blokowane przez IE7, przepuszczeniRozwalaAplikacje
może twoja przeglądarka/firewall/antywirus blokuje tego javascripta?
a tak poza tematem to pamiętaj o tym by mieć zawsze najnowszą wersję przeglądarki, chociażby ze względów bezpieczeństwa.
pozdrawiam
a tak poza tematem to pamiętaj o tym by mieć zawsze najnowszą wersję przeglądarki, chociażby ze względów bezpieczeństwa.
pozdrawiam