HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
mam komputer i stałe łącze,zaczołem interesować się tworzeniem stron
mam kilka pytanek, proszę o poradę w kwestii: najlepszy kurs a może jaka książką się posługiwać z tej dziedziny, aha jaki program jest najodpowiedniejszy do tworzenia www
z góry dziękuje za odpowiedzi i podpowiedzi pozdrawiam
Nie można określić kursu bądź książki mianem "najlepsza".
Każdy ma swój styl pracy i każdy lubi co innego.
Dla początkującego polecam FrontPage 2000 ponieważ jest w nim zakładka HTML, w której można edytować cały kod strony, a dzięki zakładkom Normal i Preview widać od razu wyniki naszej pracy bez zapisywania strony i ponownego otwierania w Notatniku bądź Internet Explorer.
Zaczniej więc najpierw od przeczytania regulaminu forum skoro zabierasz na nim glos. A by wybrać najlepszy kurs, najpierw trzeba podać kryteria i przeczytać choć kilka z nich.
Witam następnego człowieka chcącego się nauczyć tworzenia stron. Jeśli masz stałe łącze to zdecydowanie polecam kursy w formie elektronicznej, Które bez problemu ściągniesz z sieci. Trudno jest jednoznacznie odpowiedzieć, który kurs jest najlepszy. Z doświadczenia wiem, że co osoba to inny sposób nauki preferuje. Osobiście mam swojego faworyta, ale na forum publicznym może nie będę reklamował. A co do edytorów to wystarczy zwykły notatnik, jednak pisząc w nim kod będziesz miał problem z polskimi literkami pod innymi systemami niż windows. Wybór należy do Ciebie, a wybierać jest w czym.