[js] OnChange i formularz

HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
ODPOWIEDZ
pbern
Nowy
Nowy

[js] OnChange i formularz

Post autor: pbern »

Jestem w trrakcie robienia konfiguratora.. i w zasadzie idzie calkiem ladnie... brakuje mi tylko ostatniego elementu.. czyli by obok wybranego elemntu pojawiala sie w osobnym polu jego cena..

formularz (pola select) przekazuja w wartosci <kod>|<cena>,
zalezmy mi teraz na tym aby po zmienia produktu (pole proc) w polu (proc_cena) pojawiala sie odpowiednio spreparowana jego cena... czyli odcieta czesc wartosci przekazywanej z formularza..

co do wyciecia tej wartosci to wiem jak to zrobic (cena = cele.substring(0,cele.indexOf("|",1)); ) tak jzu zupelnie neiw iem jak przekazac ta wartosc do pola z cena (w przypadku select proc do pola proc_cena - pole typu input)

Z gory thx za pomoc
pbern
Nowy
Nowy

Re: [js] OnChange i formularz

Post autor: pbern »

oki...

zrobilem prosta funkcje...

Kod: Zaznacz cały

function testowa(name)
{
 obj=document.getElementById(name);                                                                  
cena = obj.value;                                                                                   
obj2 = document.getElementById("c"+name);                                                           
obj2.value = cena;        
}
oraz kawalek kodu stronki:

Kod: Zaznacz cały

PoleA <select size=1 id=a onChange=testowa(a)>
    <option value="S1|22">S1</option >
    <option value="S2|23">S2</option>
    <option value="S3|24">S3</option>	
    </select>
<input type=text id=ca size=20> <br>
i nadal to nie dziala... ma moze ktos jakis pomysl???
ODPOWIEDZ