exe php
-
andrjejewicz
exe php
Mam problem potrzebuje z poziomu www odpalić jakiś program np notepad i nie mam pojecia jak to zrobić próbowałem w php z funkcją exec ale ona uruchamia tylkoproces okienko sie nie pojawia Bardzo proszę o pomoc
-
Michał Fikus
- Przelotem

Re: exe php
Jeśli chodzi o odpalanie programów u użytkownika, to musisz użyć technologii opartej o klienta - np. JavaScript. Ale nie będziesz tu miał pewności czy to zadziała, ponieważ przeglądarka internauty musi akceptować tego typu żądania przez strony www.
-
andrjejewicz
exe php
Nie nie chodzi mi o odpalenie programu na serwerze javacript raczej nie ma dosępu do dysków potrzebuje metody na otwarcie programu po stronie serwera dzięki za pomoc
-
Michał Fikus
- Przelotem

Hmm przyznam odrazu, że nie jestem pewien dokładnie o co Ci chodzi, ale może na tej liście znajdziesz odpowiednią funkcję:
http://pl2.php.net/manual/pl/ref.exec.php
http://pl2.php.net/manual/pl/ref.exec.php
-
andrjejewicz
exe php
Dobra rzeczywiście troche namieszalem Chodzi mi o to ze na komputerach klienckich, króre są połączone z serwerem jest zainstalowany program, który chciałbym móc uruchomić nie za pomocą start -> programy itd.. tylko za pomocą jakiegoś przycisku na stronie WWW te funkcje, które mi podesłałes testowałem ale coś mi nie szło nie wiem może coś źle robiłem Ale dzięki za linka:) Mam nadizeję że teraz wytłumaczyłem o co mi chodzi z góry dzięki za pomoc dobrego dnia:)
-
Grzegorz Winiarski
- Nowy

Nie chce Cie wprowadzić w błąd, ale chyba nie ma takiej możliwości aby serwer poprzez php uruchomił jakiś program u klienta.
-
Michał Fikus
- Przelotem

No to by u klienta uruchomić coś poprzez www to tylko za pomocą JavaScriptu.
A mi sie wydaje ze jest mozliwosc tylko ze trzeba by bylo uzyc jezyka VB i funkcji EXEC