exe php

Języki, których efekty są wykonywane po stronie serwera. PHP, ASP czy CGI w połączeniu z bazami danych SQL dają niezwykłe możliwości budowy i zarządzania stron WWW. Tu zadajemy pytania oraz demonstrujemy kod, z którym mamy problem.
andrjejewicz

exe php

Post autor: andrjejewicz »

Mam problem potrzebuje z poziomu www odpalić jakiś program np notepad i nie mam pojecia jak to zrobić próbowałem w php z funkcją exec ale ona uruchamia tylkoproces okienko sie nie pojawia Bardzo proszę o pomoc
Michał Fikus
Przelotem
Przelotem

Re: exe php

Post autor: Michał Fikus »

Jeśli chodzi o odpalanie programów u użytkownika, to musisz użyć technologii opartej o klienta - np. JavaScript. Ale nie będziesz tu miał pewności czy to zadziała, ponieważ przeglądarka internauty musi akceptować tego typu żądania przez strony www.
andrjejewicz

exe php

Nie nie chodzi mi o odpalenie programu na serwerze javacript raczej nie ma dosępu do dysków potrzebuje metody na otwarcie programu po stronie serwera dzięki za pomoc
Michał Fikus
Przelotem
Przelotem

Hmm przyznam odrazu, że nie jestem pewien dokładnie o co Ci chodzi, ale może na tej liście znajdziesz odpowiednią funkcję:
http://pl2.php.net/manual/pl/ref.exec.php
andrjejewicz

exe php

Dobra rzeczywiście troche namieszalem Chodzi mi o to ze na komputerach klienckich, króre są połączone z serwerem jest zainstalowany program, który chciałbym móc uruchomić nie za pomocą start -> programy itd.. tylko za pomocą jakiegoś przycisku na stronie WWW te funkcje, które mi podesłałes testowałem ale coś mi nie szło nie wiem może coś źle robiłem Ale dzięki za linka:) Mam nadizeję że teraz wytłumaczyłem o co mi chodzi z góry dzięki za pomoc dobrego dnia:)
Grzegorz Winiarski
Nowy
Nowy

Post autor: Grzegorz Winiarski »

Nie chce Cie wprowadzić w błąd, ale chyba nie ma takiej możliwości aby serwer poprzez php uruchomił jakiś program u klienta.
Michał Fikus
Przelotem
Przelotem

No to by u klienta uruchomić coś poprzez www to tylko za pomocą JavaScriptu.
one_eddie
Nowy
Nowy

Post autor: one_eddie »

A mi sie wydaje ze jest mozliwosc tylko ze trzeba by bylo uzyc jezyka VB i funkcji EXEC
ODPOWIEDZ