rozruszajcie forum

Wasze propozycje, uwagi czy prośby w stosunku do redakcji i całego serwisu.
Dreen
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Re: rozruszajcie forum

Post autor: Dreen »

w takim razie niech bedzie jakas otwarta ankieta do ktorej kazdy moglby zglaszac pomysl wypromowania forum (ale samego forum, nie strony webinside) Mi osobiscie nie przychodzi teraz nic do glowy.
calmato
Nowy
Nowy

Post autor: calmato »

to juz troche mustarda po obiedzie.. mualy by byc naprawde bardzo dobrze wprowadzone zmiany.. kiedys to forum mialo stalych, wirnych userow. i wlasnie tacy uzytkownicy napedaja forum. widze ze sie z inside'em zgadazmy
Kamil Kierzkowski
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: Kamil Kierzkowski »

Dreen pisze:w takim razie niech bedzie jakas otwarta ankieta do ktorej kazdy moglby zglaszac pomysl wypromowania forum (ale samego forum, nie strony webinside) Mi osobiscie nie przychodzi teraz nic do glowy.
wg. mnie nie chodzi o promowanie forum, bo jest ono dość dobrze znane, średnio jest tu 40 userów w każdej chwili, tylko że zazwyczaj 38 to osoby niezalogowane, które nie mają zamiaru pisać. Może wystarczy ich zachęcic? Z drugiej strony, jeśli mają pisać głupoty to może niech lepiej zostaną przy przeglądaniu?
KaRoL
Działa
Działa

Post autor: KaRoL »

Ale jednak czasami pasuje odpowiedzieć na taki post typu "W czym się robi css" żeby nie pozostawić go bez odpowiedzi. Potem wejdzie tu ktoś inny z poważniejszym problemem i jak zobaczy, że nikt nie odpowiedział na taki prosty do rozwiązania problem, to nie ma szans, by rozwiązali jego.
Monika Trawińska
Nowy
Nowy

Post autor: Monika Trawińska »

Czasami też Karol są tematy tak banalne że aż perwersyjne. Wystarczy czasami sprawdzić w dokumentacji programu aby rozwiązać swój mega problem. Czasami też są tematy nie-tematy które np. Ty mnożysz do nieprzytomności. Forum jest po to aby odpowiadać na problemy z którymi nie można sobie poradzić inaczej jak tylko korzystając z wiedzy lub doświadczenia innych, a nie ma na celu odpowiadania na pytania z serii "Jak się obsługuje klawiaturę????!!!!!!!!!!!!!!!!!".

Użytkownicy dzielą się na mało aktywnych, średnio aktywnych i nadaktywnych, o ile tych pierwszych można jakoś "poruszyć" aby się więcej udzielali, to tych nadaktywnych bardzo trudno opanować. Zastanów się nad tym Karol, bo ja nie piszę tu po to aby sobie podbijać liczbę postów.

Czizes :roll:
iniside
Działa
Działa
Kontakt:

Post autor: iniside »

Maciek Malik pisze:to juz troche mustarda po obiedzie.. mualy by byc naprawde bardzo dobrze wprowadzone zmiany.. kiedys to forum mialo stalych, wirnych userow. i wlasnie tacy uzytkownicy napedaja forum. widze ze sie z inside'em zgadazmy
iniside ;) to po pierwsze :] może DJ na początek dopisać jak by co :D
To forum ma stały użytkowników jest mały problem... Nikt tu nie pisze bo albo nie ma gdzie napisać.. A na forum Off-topic które powiną teoretycznie napędzać takie forum... (coś do smiechu, coś bardziej poważnie różne udziwnione teamty) nic sie nie dzieje... Przynajmniej nie tak jak kiedyś... Kiedyś to było.. Te wspaniałe Flame-war na różne teamty :d nie no żartuje flame-war to akurt nie zbyt ciekawe tyle że pośmiać sie można... Gerenralnie powinna tu być jakaś promocja... Która by pokazała że to forum dla wszytkich i każdy znajdzie tu coś dla siebie...
Krzysztof Sziwa

Post autor: Krzysztof Sziwa »

wg mnie brakuje tu regulaminow dla kazdego forum z osobna tj to jest na webhelpie do tego [php] czy [html] w kazdym topicu, kasowanie i zmiana tematow ktore juz byly, faq ktore wlasnie jest w trakcie tworzenia ;) i porzadne moderowanie tego co jest offtopic ;)

ale i tak bedzie problem z tym ze czasem sie nie chce odpowiadac bo sa inne rzeczy do roboty, hm ciekawe gdzie tak na dobra sprawe forum stalo sie zbyt profesjonalne chyba w postach "pomocy" ktore zostaja bez odpowiedzi ;) hehe
Monika Trawińska
Nowy
Nowy

Post autor: Monika Trawińska »

Barnaba to zapraszamy na forum webhelp skoro tak Ci odpowiada.

Kpienie świadczy o niskim poziomie rozmówcy, dlatego my staramy się unikać tego typu wypowiedzi... a byłoby kilka powodów.

Pozdrawiam.
calmato
Nowy
Nowy

Post autor: calmato »

barnaba, wlasnie tutaj obradujemy jak ten rezim zwalczyc... tam jest okropnie, napisze temat i mam zly topic. mod zamiast to poprawic to zamyka i kaze sie przepraszac za to.. kpina. a tutaj nie ma czego moderowac..

ps. i sorry iniside :P
Dreen
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: Dreen »

hmm nie uzywam webhelp, wi to jedyne forum na ktorym sie udzielam (serio).
eeeh wielka szkoda ze nie przyszedlem tutaj wczesniej... jestem tu za mlody zeby pamietac te 'dobre stare czasy' o ktorych sie tyle mowi... eeh, szkoda...
Michał Fikus
Przelotem
Przelotem

Post autor: Michał Fikus »

Cóż założeniem tego regulaminu było zaprowadzenie ładu, ograniczenie offtopiców w nie przeznaczonych do tego miejscach oraz zwiększenie poziomu dyskusji.
Niestety, niektórzy użytkownicy wogóle nie przeczytali regulaminu, inni mają go gdzieś a moderatorzy nie wyciągają praktycznie żadnych konsekwencji i jest tak jest. Szkoda.
Kamil Kierzkowski
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: Kamil Kierzkowski »

no tak, widzę, że jedni narzekają, że forum dużo straciło na tym że został wprowadzony regulamin, że się stało bardziej profesjonalne, moderatorzy pilnują, krzyczą, biją i wogóle :), drudzy za to piszą, że należy wprowadzić dodatkowe regulaminy, moderatorzy nic nie robią i panuje ogólne rozpasanie :)

Chyba Michał nie za bardzo masz rację i może nawet nie wiesz o czym rozmawiamy. Chodzi o to, że ład został wprowadzony, offtopicow raczej nie ma, a moderatorzy czuwają i wyciągają konsekwencje :) ale przez to sporo userów stwierdziło, że tak nie może być, bo jak to tak? pisac na temat i wogóle? więc poszli sobie, przez co forum trochę zbiedniało i jest toczonych mniej dyskusji niż kiedyś. No i właśnie rozmawiamy o tym co zrobić, żeby więcej osób zaczęło się tu udzielać. Gdyby było tak jak piszesz, to by znaczyło że wszystko jest tak jak kiedyś.
Krzysztof Sziwa

Post autor: Krzysztof Sziwa »

monika nie mialem zamiaru cie wkurzac... fajnie ze mam sie przeniesc ;) obrazanie mnie tez do niczego nie prowadzi... pozatym jak sama napisalas zwracaja sie do ciebie na gg dlaczego? bo forum jest nierozruszane lub im sie nie chce skorzystac z wyszukiwarki. wydaje mi sie ze na webhelp jest to lepiej zorganizowane uzywam wyszukiwarki i widze odpowiednie posty wiec nie pytam o to co juz znalazlem. poprostu trzeba to forum rozreklamowac i wszystko bedzie oki :D
Bartosz Olszewski
Działa
Działa

Post autor: Bartosz Olszewski »

Sądze, że jest lepiej kiedy jest mniej postów a treściwych niż więcej nic nie wnoszących :)

Dla mnie Forum powinno wnosić coś, a nie robić za tzw. Chat. Fakt, że powinno być tak, że posty, które już były napisane, a ktoś jeszcze raz do nich wraca w nowym temacie automatycznie usuwane, a dla autora link do poprzedniego tematu. Ogólnie ciesze się, że nareszcie patrze i widzę wśród użytkowników Polskie znaki, a nie tak jak kiedyś to było, że czytało się średnio Słowacki :)

Gratuluje również opisania strony Webinside, a dokładniej wzmiance tylko o niej w gazecie Popcorn (Kwiecień 2004), w szczególności tyczy się to tutoriali Flash'a ale pochwalono ją za całokształt kursów, które publikuje :)
Bartosz Olszewski
Działa
Działa

Post autor: Bartosz Olszewski »

Ze względu na prośba o zeskanowanie artykuły tego (co jest niemożliwe bo nie mam skanera) Umieszczam owy fragment gdzie zostało opisane Webinside.pl. Postanowiłem nie odsyłać na PW każdemu tylko umieścić na Forum, aby każdy mógł przeczytać

(mowa jest o gotowych prezentacjach we Flashu),

"http://www. retsat1.com.pl/grzegorz/kurs/kurs.html". Niestety i na tej stronie brak plików, które można byłoby ściągnąć, sprawdzić ich działanie, a potem obejrzeć "od środka". Żeba zapoznać się z takimi plikami, najlepiej zajrzeć na stronę http://www.webinside.pl/flash/tutoriale - tu dołożono starań, żeby wszystko było opisane jasno i okraszone maksymalną ilością zrzutów ekranowaych - dzięki takiej pomocy uda Ci się stworzyć własną stronę we Flashu bez większego wysiłku, nawet jeśli jeszcze wczoraj nie miałeś pojęcia, że coś takie jest możliwe."
ODPOWIEDZ