Byłbym jednak wdzięczny za kontynuowanie wątku...
Po za tym spytam: która wersja Mozilli jest najlepsza?

Windows Media Palyer także jest w każdym windowsie, a jednak zakładam się, że większość używa Winamp, więc nie wiem czy to jest główna przyczyna popularności... swoją drogą warto by się zastanowić gdzie leży taka przyczyna własnieSzczav pisze:Glowna przyczyna popularnosci IE jest jej obecnosc w kazdym Windowsie...ot taki sczegół.

Opera 200MB??? Jestes pewien, z tego co pamietam to jak ja sciaglalem to zajmowala 3mb (bez javy).. Chyba jakis genialny algorytm kompresji musieli zastosowac ;-)KaRoL pisze:Poza tym WinAmp zajmuje bardzo mało w porównaniu do Opery, która zajmuje 200 mb.
Może miałeś wersję pliku, który tylko służy do pobrania Opery do instalacji. Tak samo jest z IE - są różne wersje, jedne zajmują tylko 13 mb, ale po uruchomieniu IE dopiero się pobiera z internetu i wtedy instaluję. Byc moze ja mam już pełną pobraną wersję - nie wiem, ściągałem ją już dawno z takiej jednej strony.Wojtek Kocjan pisze:Opera 200MB??? Jestes pewien, z tego co pamietam to jak ja sciaglalem to zajmowala 3mb (bez javy).. Chyba jakis genialny algorytm kompresji musieli zastosowacKaRoL pisze:Poza tym WinAmp zajmuje bardzo mało w porównaniu do Opery, która zajmuje 200 mb.
ja kiedys uzywalem bardzo dlugo Opery - bo mialem wolnego kompa, potem przesiadalem sie na Mozzile. Ale ten program jest za ciezki, za wolno sie laduje. Uzywalem go tylko z nienawisci do M$. Ale po pewnym czasie juz mialem go dosc, Mozilla nie jest doskonala - sa problemy z CSS. Mialem stronyt ktore przechodzily walidacje W3C, a tylko na mozilli wygladaly inaczej!Wojtek Kocjan pisze:.
Zreszta - nie znam chyba osoby , ktora raz przesiadlwszy sie z IE do Mozilli czy Opery powrocila do produktu microsoftu..
mnie to nei potrzebnezdecydowanie mozilla firefox dlatego że:
- ma panele
- ma porządne zakładki
nie lubie kolubryn, jak chce downloadmenagera to nie sciagam przegladarki- ma menadżer ściągania plików
- ma obsługę wtyczek (które też są ciekawe)
crimsonEditor, EdHTMl, czy pHPedit tez i lepiej- ma podręczne info o stronie
- koloruje źródło strony
5 min i IE tez ma- ma wyszukiwarkę google
a z tym to bym polemizowal, mialem strone przewalidowana w3c ktora belednie pod Mozzila wyswietlala bordery!!!
- jest zgodna ze standardami
serio? a dziala jakby zajmowala 150- zajmuje 15,5Mb na moim dysku
IE tez: c:windows/system32/- dll itp. pliki są w jednym katalogu
po raz pierwszy sie zgodze - co OS to OS- jest bezpieczna
IE szybsza -= przynajmniej na moim kompie pod XP- jest szybka
ja tez nie (IE) - mam ZONE ALarma- w firewallu nie muszę akceptować miliona niewiadomego pochodzenia dll'ek, exe'ków itp. rzeczy które wymaga do użycia IE
Racja! Szkoda ze nei jest darmowyCo do klienta poczty to zdecydowanie The Bat!