przejrzalem zdjecia nadsylane przez zleceniodawcow... i musze powiedziec ze wieksza czesc zawiera wpisy... nawet tak dokladne jak: przyslona obiektywu, dlugos igniskowej, Liczba F(?!) itd.. nie znam sie na tym, ale informacji jest duzo
IDENTYFIKACJA ZDJĘCIA (PS, PSP) - Jak?
-
Mateusz Bogolubow
- Zaczyna działać

- Kontakt:
Re: IDENTYFIKACJA ZDJĘCIA (PS, PSP) - Jak?
wracajac do tematu...
przejrzalem zdjecia nadsylane przez zleceniodawcow... i musze powiedziec ze wieksza czesc zawiera wpisy... nawet tak dokladne jak: przyslona obiektywu, dlugos igniskowej, Liczba F(?!) itd.. nie znam sie na tym, ale informacji jest duzo
-
banzai_bin
- Nowy

ja tu mam problemy ... życiowe
... a Wy bekę sobie robicie 
@Mateusz Bogolubow - no właśnie. A czym to sprawdzałeś?
@Mateusz Bogolubow - no właśnie. A czym to sprawdzałeś?
ale sugerujesz mateusz, ze te informacje sa wprowadzane przez potencjalnego usera?? tzn czy na to wyglada??? bo jestem ciekawy 
@banzai
jakiez to problemy, ty popatrz jaki nam problem zrobiłas
, i teraz nie wiemy, bo jesli sie okaze ze tam mozna przechowywac jakies taje informacje??
@banzai
jakiez to problemy, ty popatrz jaki nam problem zrobiłas
-
banzai_bin
- Nowy

...dzie, dzie?Yay Gree pisze: i teraz nie wiemy, bo jesli sie okaze ze tam mozna przechowywac jakies taje informacje??
-
Mateusz Bogolubow
- Zaczyna działać

- Kontakt:
posiadam ACDSee 6.0.3.0018 PL - :]
Sadze ze dane te sa wprowadzane automatycznie przy zapisie fotki przez aparat...
Oczywiscie dane te mozna pozmieniac...
nie sa one na stale...
eh... o czym my tu biadolimy ?! - ide zajac sie czyms bardziej konkretnym
Sadze ze dane te sa wprowadzane automatycznie przy zapisie fotki przez aparat...
Oczywiscie dane te mozna pozmieniac...
eh... o czym my tu biadolimy ?! - ide zajac sie czyms bardziej konkretnym
-
banzai_bin
- Nowy

Mateusz Bogolubow pisze: ide zajac sie czyms bardziej konkretnym
Ok, wszystkim dziękuję za cenne wskazówki
-
Kamil Kierzkowski
- Zaczyna działać

aparat zapisuje takie dane automatycznie (EXIF) widze je np w programie PicaJet do katalogowania zdjec. camera vendor, camera model, F-number (przyslona), ISO, exposure time, exposure program, flash, focal length.
widzialem tez klasy w php do odczytywania tego. ;P
widzialem tez klasy w php do odczytywania tego. ;P
-
banzai_bin
- Nowy

Najwyraźniej nie wszystkie cyfraki to zapisują, bo u mnie przy wielu fotach nie ma żadnych informacji (Yay Gree też o tym już pisał). A może jakoś po drodze (kopiowanie, przesyłanie albo przy sprawdzaniu fotki umieszczonej na stronie) gubi się to info?
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
EDIT:
Och Priest, Administrator właśnie mnie powiadomił jak napracowałeś się, aby zdobyć wiedzę konieczną do napisania powyższego posta:
Dawid Kulbaka napisał:
Wzruszenie odebrało mi mowę, mogę już tylko pisać... i piec ciasta...
Trzymaj! Tylko nie zapomnij - podziel się z innymi 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
EDIT:
Och Priest, Administrator właśnie mnie powiadomił jak napracowałeś się, aby zdobyć wiedzę konieczną do napisania powyższego posta:
Dawid Kulbaka napisał:
Doprawdy, nie zdawałam sobie sprawy, że aż tak!Priest dał już niezłą odpowiedz na Towje pytanie, szukał ponoć 2h, był w bibliotece i u fotografa, eksperymentował z programami całe popołudnie.
Trzymaj! Tylko nie zapomnij - podziel się z innymi -
Kamil Kierzkowski
- Zaczyna działać

juz ja tego administratora zlapiebanzai_bin pisze: Och Priest, Administrator właśnie mnie powiadomił jak napracowałeś się, aby zdobyć wiedzę konieczną do napisania powyższego posta:
byc moze nie wszystkie zapisuja, napewno podczas kopiowania, przesylania sie tego nie traci.
Traci sie podczas obrobki w jakims programie
P.S. kto chetny na ciasto zapraszam