Bo MacOS jest faktycznie dostępny tylko na komputery Apple

. KDE nigdy nie będzie wyglądać jak MacOS X, nie mówiąc o tym że będzie wyglądać lepiej. Bo X.org jest zbyt zacofane... a Xgl to dopiero przyszłość... Chociaż już działa, to osobiście nie liczę chwilowo na masową implementacje...
Linux hipertrudny system bo:
-jakąś dekade temu używali go tylko maniacy
-bo sie utrało że trudno
-bo nie ma jednolitego typu MIME (freedesktop.org jest projekt Shared-MIME, ale nie jest on używany)
-każde środowisko graficzne używa w zasadzie swojich typów MIME
-co za tym idzie, najczęściej nie klikne dwa razy i nie uruchomi mi sie aplikacjea którą chce (ja wiem że moge sobie ustawić ale powiedz to userowi)
-nie ma łatwych i przjemnych programów instalcyjnych... Tylko jakieś magiczne systemy pakietów
-bo nie ma czegoś na wzór Rejestru Windows, gdzie byłaby centralnie przechowywana konfiguracja systemu. Oczywiście są projekty, nt. czegoś takiego, ale tylko w fazie opracowywania...
Unix, może przyjazny dla użytkownika vide, MacOS X. To Unix plus powłoka graficzna Aqua. Najdoskonalszy system operacyjny na biurko. Wszelkiej maści linuksy, windowsy etc. chowają sie.. Jego jedyną wadą jest to że jest dostępny tylko na Maci..
Najlepsza jest metoda szkowoa, nie mówić co dokładnie tylko "to napewno spełni wpełni państwa potrzeby"