skomplikowany formularz.

HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
ODPOWIEDZ
pliq
Kontakt:

skomplikowany formularz.

Post autor: pliq »

Witam, bo wielu trudach nie wyszło mi narazie stworzenie takiego czegoś o co mi chodzi dlatego zgłaszam się do Was z prośbą ..
mianowicie chodzi mi o formularz w którym będą do wyboru 2 rozdzielczości wyświetlane za pomocą np: input oraz 3 gify [już bez input a np ze zwykłym odnośnikiem a href] i teraz w zależności którą rozdzielczość [jedną z dwóch] się wybierze oraz którego gifa [jednego z trzech] się kliknie to przejdzie do konkretnej strony.
To tak jakby każdy gif miałby przyporządkowaną inną stronę, biorąc pod uwage pole wyboru rozdzielczości.

Pozdrawiam.
koziolek
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Re: skomplikowany formularz.

Post autor: koziolek »

najlepiej zrobić to w ten sposób:
- wprowadzasz dane do inputa
- klikasz gifa - wywołujesz JS:

Kod: Zaznacz cały

function clickGif(){
  var wartoscPola1 = document.getElementByID("pole1").value;
  var wartoscPola2 = document.getElementByID("pole2").value;
  /*
   tu trzeba troszkę poifować w celu ustalenia jaka kombinacja jest wybrana, o ile to potrzebne lub zastosować jakiś algorytm wyliczający jakie okno ma być otwarte
  */
   window.open("wybranyAdres.html", "_self"); //lub _blank jeżeli ma być otrwarte w nowym oknie
}
wiele zależy od tego jakie wartości będą mogły być wpisane
ODPOWIEDZ