Problem z paskiem łączy w FP po przeniesieniu strony z netu
Problem z paskiem łączy w FP po przeniesieniu strony z netu
Hej, jestem tu nowa, mam problem. Straciłam niedawno stronkę na moim kompie. Jedynym wyjściem było zrobienie kopii z serwera ftp w necie gdzie umieszczona była stronka. Teraz jak chce ją uaktuaklnić np. robie jakiś link na niej to znika mi paek łączy. Pomóżcie, bo nie wiem juz co robić. Stronka jest robiona w Front page 2002
-
Salfunglandyare
- Nowy

Re: Problem z paskiem łączy w FP po przeniesieniu strony z netu
Witaj. Na początku chciałbym Cię uprzedzić... poprosić... nie twórz stron we Front Page'u, gdyż nie nadaje się on do tego absolutnie. Poświęć odrobinę czasu i stwórz lub zleć komuś do stworzenia nową stronę.
Jeśli jednak koniecznie chcesz działać na starej stronce, rzuć przynajmniej linkiem do niej, gdyż nie potrafię Ci pomóc jeśli nie znam dokładnie problemu. Uprzedzam jednak, że jeśli nawet uda mi się znaleźć przyczynę, może się to wiązać ze zmianami w kodzie źródłowym strony, a nie jestem pewien, czy FP to potrafi (będzie trzeba zadziałać z notatnikiem)
pzdr.
Jeśli jednak koniecznie chcesz działać na starej stronce, rzuć przynajmniej linkiem do niej, gdyż nie potrafię Ci pomóc jeśli nie znam dokładnie problemu. Uprzedzam jednak, że jeśli nawet uda mi się znaleźć przyczynę, może się to wiązać ze zmianami w kodzie źródłowym strony, a nie jestem pewien, czy FP to potrafi (będzie trzeba zadziałać z notatnikiem)
pzdr.
witam, no więc jest to stronka szkolna. http://www.zsptaczanow2.republika.pl/
W kodzie html powinno być wszystko ok, bo to wszystko zaczęło się dziać gdy musiałam na nowy dysk przenieść stronke z netu do mnie. Zgineła mi niestety kopia na płycie. Dzięki
W kodzie html powinno być wszystko ok, bo to wszystko zaczęło się dziać gdy musiałam na nowy dysk przenieść stronke z netu do mnie. Zgineła mi niestety kopia na płycie. Dzięki
-
Salfunglandyare
- Nowy

Najprawdopodobniej zaginęły Ci ścieżki dostępu, tzn po zgraniu projektu na dysk. Tak naprawdę mogę się tylko domyślać co się dzieje, gdyż front page renderuje stronę po swojemu. Wstaw jeszcze gdzieś stronę po aktualizacji (np jako index2.htm), aby można było porównać i ew. zmienić bezpośrednio w kodzie
pzdr.
pzdr.