[FCKeditor/php] 1) Upload 2) alt+s

Języki, których efekty są wykonywane po stronie serwera. PHP, ASP czy CGI w połączeniu z bazami danych SQL dają niezwykłe możliwości budowy i zarządzania stron WWW. Tu zadajemy pytania oraz demonstrujemy kod, z którym mamy problem.
Chiq_

[FCKeditor/php] 1) Upload 2) alt+s

Post autor: Chiq_ »

Witam.
Od niedawna zajmuję się php i jestem jeszcze troszeczkę zielony. Kilka tygodni temu wypatrzyłem w internecie coś o nazwie FCKeditor. Posiadam wersję 2.4. Mam to u siebie na serwerze w fazie tesów. Tylko że. Nie daję się tam uploadować plików/obrazków. Szukałem. Z dokumentacji wiki nie można się niczego dowiedzieć. A na forach albo panuje bałagan w tematach, gdzie nie wiadomo kto komu odpowiada, albo piszą ludzie bez pojęcia.
Dla dobrych ludzi: testowałem w IE 7 i FF. Mam serwer. Miejsce jest. Atrybuty też (777).

I druga sprawa. To do użytkowników edytora. Czy u Was da się napisać literę "ś"?? U mnie powoduje to uruchomienie funkcji 'submit'. Jak się tego pozbyć??
Byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedź,
Kłaniam się,
Adam Wojtaś.
Salfunglandyare
Nowy
Nowy

Re: [FCKeditor/php] 1) Upload 2) alt+s

Post autor: Salfunglandyare »

1. W plikach:
<katalog fck>/editor/filemanager/upload/php/config.php
<katalog fck>/editor/filemanager/browser/default/connectors/php/config.php

zmień wartość zmiennej $Config['enabled'] na true. (zakładam, że używasz PHP) i w tych samych plikach ustaw ścieżki dostępu do katalogu, w którym chcesz uploadować

2. Nie miałem nigdy takiego problemu.

pzdr.
Chiq_

Re: [FCKeditor/php] 1) Upload 2) alt+s

Post autor: Chiq_ »

dziękuję bardzo!!

ktoś wie coś o tym felernym ś-u??
EDIT:

Nie działa. Ciągle to samo:
Obrazek
Dwa razy. Przy otwieraniu i przy tworzeniu nowego katalogu. Dodam, że utworzyć katalogu się nie da...

Znów dziękuję za pomoc...
adam.w
ODPOWIEDZ