no właśnie - potrzebuje tak pociąć stronę, aby co niektóre cięcia zachodziły na siebie. Ale zarówno Fireworks, jak i ImageReady na pierwszy rzut oka sobie z tym nie radzą - tną je tak, jakby nie widziały zachodzenia i same ustalają linię cięcia.
Może na drugi rzut oka ja coś źle robię i jednak można (oczywiście poza rozwiązaniami na piechotę, typu każdy slice osobno, etc)?
[ImageReady / Fireworks] zachodzące na siebie slice'y
Re: [ImageReady / Fireworks] zachodzące na siebie slice'y
ale o co Ci chodzi?
a czego dokładnie nie rozumiesz? Bo na trzech innych forach otrzymałem precyzyjną odpowiedź.
Dla rozumiejących - nie da się.
Dla rozumiejących - nie da się.
Nie rozumiem Twojego problemu...
Jeśli chcesz zrobić dwa nachodzące na siebie elementy to przy projektowaniu Layoutu nakładasz dane elementy na siebie i tniesz je na np równe części

ewentualnie pozostaje Ci zabawa warstwami (div+css)
Przykład
zaglądnij w źródło ;-)
Jeśli chcesz zrobić dwa nachodzące na siebie elementy to przy projektowaniu Layoutu nakładasz dane elementy na siebie i tniesz je na np równe części

ewentualnie pozostaje Ci zabawa warstwami (div+css)
Przykład
zaglądnij w źródło ;-)
dzięki za poglądową odpowiedź
.
Chodziło mi o to, żeby, pozostając przy Twoim przykładzie, slice A i slice B zostały pocięte każdy w swojej wielkości, których to suma będzie większa od całego obrazka (o zbiór wspólny AB). Czyli, żeby slice'y nachodziły na siebie i miały zbiór wspólny.
Potrzebowałem takiego pocięcia, ponieważ przy budowie strony chciałem zapisać slice'y jako pliki PNG i skorzystać z ich przezroczystosci. Ale dowiedziałem się, że nie można z jednym zamachem pociąć grafikę na nakładające się na siebie segmenty (chociaż zaznaczyć w ten sposób można), tylko trzeba każdy taki slice wyciąć z pliku źródłowego osobno.
Pozdrawiam!
Chodziło mi o to, żeby, pozostając przy Twoim przykładzie, slice A i slice B zostały pocięte każdy w swojej wielkości, których to suma będzie większa od całego obrazka (o zbiór wspólny AB). Czyli, żeby slice'y nachodziły na siebie i miały zbiór wspólny.
Potrzebowałem takiego pocięcia, ponieważ przy budowie strony chciałem zapisać slice'y jako pliki PNG i skorzystać z ich przezroczystosci. Ale dowiedziałem się, że nie można z jednym zamachem pociąć grafikę na nakładające się na siebie segmenty (chociaż zaznaczyć w ten sposób można), tylko trzeba każdy taki slice wyciąć z pliku źródłowego osobno.
Pozdrawiam!