Statystyki
Statystyki
Witam wszystkich
Zapraszam do zapoznania się z licznikiem stron , może ktoś z Was skorzysta bo to dobre narzędzie.
Na razie jest mała konkurencja i można się załapać do TOP 10, a ta stona dobrze rankuje serwisy.
To jaki jeden z nielicznych systemów potrafi zliczać BOTY chodzące po naszej stronie oraz EXITY ,
czyli na jakie inne serwisy uciekają nasi użytkownicy.
Adres serwisu to: http://www.licznik.co.pl
Pozdrawiam
Konrad
Zapraszam do zapoznania się z licznikiem stron , może ktoś z Was skorzysta bo to dobre narzędzie.
Na razie jest mała konkurencja i można się załapać do TOP 10, a ta stona dobrze rankuje serwisy.
To jaki jeden z nielicznych systemów potrafi zliczać BOTY chodzące po naszej stronie oraz EXITY ,
czyli na jakie inne serwisy uciekają nasi użytkownicy.
Adres serwisu to: http://www.licznik.co.pl
Pozdrawiam
Konrad
-
mir123bych
- Nowy

- Kontakt:
Re: Statystyki
heh sam borykam się z problemem statystyk na mojej stronie, rozwiązanie stat24 ostatnio nie nawiązuje połączenia z serwerem albo odwiedziny z Ameryki notowane są na Australię hmmm w ogóle stosujecie jakieś inne statystyki?
-
Krzysztof Aszkiełowicz
- Zaczyna działać

- Kontakt:
Google Analytics
Google Analytics + Stat24 + Webalizer (tylko do plików).
-
mir123bych
- Nowy

- Kontakt:
hmm Google nie słyszałem o nich, możecie coś napisać okiem użytkowników?
Są one płatne jeśli tak czy jest sens płacić skoro są bezpłatne?
Google Analytics powstało na bazie oprogramowania firmy Urchin Software, którą Google wykupiło w kwietniu 2005 i udostępniło znaczną jej wersję za darmo.mir123bych pisze:hmm Google nie słyszałem o nich, możecie coś napisać okiem użytkowników?
Są jednym z obiektywniejszych systemów prowadzących statystyki.
Udostępniają kilka ciekawych funkcji (np. miejsca początku/końca wędrówki po stronie), które w przypadku wielu innych systemów są płatne.
Google oferuje darmową i płatną wersję. Darmowa w pełni wystarcza
Zawsze lepiej mieć 2 lub więcej - możliwie najbardziej obiektywne - systemy statystyk stron www, co zwiększa wierzytelność otrzymywanych rezultatów.
-
mir123bych
- Nowy

- Kontakt:
Dzięki Allen,
Ty na swoim forum stosujesz jakieś statystyki?
Przeglądam właśnie mystat.pl finetracker.pl oraz 7point.pl tak by któreś z nich wsiąść i jeszcze googlowskie
Ty na swoim forum stosujesz jakieś statystyki?
Przeglądam właśnie mystat.pl finetracker.pl oraz 7point.pl tak by któreś z nich wsiąść i jeszcze googlowskie
Analytics, Stat24.mir123bych pisze:Ty na swoim forum stosujesz jakieś statystyki?
Innymi nie interesowałem się. Z resztą, co za dużo to nie zdrowo.
-
mir123bych
- Nowy

- Kontakt:
o no to widzisz, masz doświadczenie i Jak różnią się dane wyświetlane przez nich czy się raczej uzupełniają?
Tendencje we wzrostach/spadku odwiedzin/odsłon/ich wzajemnego stosunku w miarę pokrywają się, odchylenia w granicach błędu statystycznego.
Analytics pokazuje trochę wyższe wartości odwiedzin/odsłon i przynajmniej u mnie występuje wyższy średni czas wizyty użytkownika na stronie (to z czym Stat24 przekłamuje trochę a nawet bardzo, na korzyść płatnej wersji ich statystyk).
Udostępniają także o wiele więcej przydanych funkcjonalności względem darmowej wersji stat24, m. in. miejsca wejścia/wyjścia do/ze strony, strony, z których następują wejścia, i wiele innych ciekawych rzeczy
W każdym razie polecam.
Analytics pokazuje trochę wyższe wartości odwiedzin/odsłon i przynajmniej u mnie występuje wyższy średni czas wizyty użytkownika na stronie (to z czym Stat24 przekłamuje trochę a nawet bardzo, na korzyść płatnej wersji ich statystyk).
Udostępniają także o wiele więcej przydanych funkcjonalności względem darmowej wersji stat24, m. in. miejsca wejścia/wyjścia do/ze strony, strony, z których następują wejścia, i wiele innych ciekawych rzeczy
W każdym razie polecam.
-
mir123bych
- Nowy

- Kontakt:
myślę właśnie by wziąć te google analist i 7point na okres próbny. Porównałbym sobie i zdecydował czy korzystać z obydwu :/