Przenosiny z jednej ramki do drugiej.

HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
ODPOWIEDZ
Stempel

Przenosiny z jednej ramki do drugiej.

Post autor: Stempel »

Wiem, zaraz powiedzie, żeby nie robić stron www przy pomocy ramek. Ale jestem początkujący w zabawie, która zwie się webmasterstwo i uczę się wszystkiego po kolei (HTML). I tu natknąłem się za dużą przeszkodę. Otóż stworzyłem coś takiego. Mam spis treści w lewej ramce i chcę po kliknięciu w jeden z tamtejszych odsyłaczy (np. omnie.htm) przenieść się do prawej ramki (glowny.htm). Kod wygląda tak: <A HREF="omnie.htm" TARGET="glowny">O mnie</A>. Zmieniłem nawet typy dokumentów dodając: Transitional i Frameset. Nic z tego, nowa strona (o mnie) otwiera się w zupełnie nowej karcie... :evil: Jak sobie z tym poradzić, co jest źle?
Ps. Nie mam jeszcze strony w necie, otwieram ją z dysku, w przeglądarce Firefox.
HaWaJ
Nowy
Nowy

Re: Przenosiny z jednej ramki do drugiej.

Post autor: HaWaJ »

sprobuj tak
<A HREF="#" onClick="parent.frame_name.location = 'omnie.html'; ">O mnie</A>
Stempel

Re: Przenosiny z jednej ramki do drugiej.

Post autor: Stempel »

HaWaJ pisze:sprobuj tak
<A HREF="#" onClick="parent.frame_name.location = 'omnie.html'; ">O mnie</A>
Dzięki za odzew, ale znów to nie to... :twisted: Wyskakuje informacja, że wystąpił błąd w skrypcie na tej stronie: "parent.frame_name. jest pusty lub nie jest obiektem. I nici z przenosin!
Nie wiem jak sobie z tym poradzić... :evil: :!:
ODPOWIEDZ