Od czego zaczynacie pisanie witryny internetowej

HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
ODPOWIEDZ
kreiten

Od czego zaczynacie pisanie witryny internetowej

Post autor: kreiten »

Jestem początkujący, chciałem dowiedzieć się od czego zaczynacie pisanie witryny WWW. Chodziłobymi o schemat blokowy, np. zaczynam od projektu witryny w photoshopie, poteem robie flash itp itd.

Jestem ciekaw jak to robią profesjonaliści, którzy piszą strony zawodowo.

Pozdrawiam i przepraszam jeśli był już taki wątek , szukałem na forum ale nie znalazłem.
Marek_bf
Administrator
Kontakt:

Re: Od czego zaczynacie pisanie witryny internetowej

Post autor: Marek_bf »

Na początku kartka i ołówek. Musisz stworzyć konspekt inaczej w czasie pracy będziesz improwizował nie znając efektu końcowego.
kreiten

Post autor: kreiten »

Swietnie, co potem ?
Marek_bf
Administrator
Kontakt:

Post autor: Marek_bf »

Potem gromadzisz potrzebne materiały, zdjęcia, grafiki itp. Następnie tworzysz elementy graficzne strony WWW i zależnie od tego jaka to ma być strona (np. Flash czy HTML) tniesz grafikę na potrzebne rozmiary. Potem albo tworzysz szkielet strony HTML – CSS, w który wstawiasz pociętą grafikę albo, jeśli miałby być to Flash rozmieszczasz na scenie odpowiednie grafiki, w miarę potrzeb zamykając je w obiektach typu MC, Button.

Pozostaje już tylko nadać stronie multimedialność za pomocą np. PHP, AS, JS, DHTML, dać kilku osobom do testowania lub dać do oceny na forum. Posłuchać rad i zrobić odpowiednie poprawki.
ODPOWIEDZ