Witajcie, mam takie pytanie:
robie swoja strone www z galeria mojej fotografii i oczywiscie chce wrzucic tam jakas mila dla ucha muzyke, aby lepiej sie je ogladalo. Czy moge wykorzystac kawalek jakiegos utworu (np. 30 sekund) i go zapetlic, nie posiadajac praw do wykorzystywania go ? Jak to jest ? Gdyby sie okazalo, ze nie moge, to czy znacie jakas strone www, na ktorej muzycy udostepniaja swoje nagrania z darmowa licencja ? Prosze o pomoc, gdyz koncze juz strone a muzyki nie mam...
Dziekuje z gory za odpowiedzi, pozdrawiam serdecznie,
Zdzisek
[pomoc] Muzyka na stronie www - jak z prawami autorskimi ?
Re: [pomoc] Muzyka na stronie www - jak z prawami autorskimi ?
witam,
chciałbym odświeżyć ten temat i dowiedzieć się coś więcej na temat legalności utworów muzycznych na stronie www
z góry dziękuje za pomoc
pozdrawiam
chciałbym odświeżyć ten temat i dowiedzieć się coś więcej na temat legalności utworów muzycznych na stronie www
z góry dziękuje za pomoc
pozdrawiam
hmm.... w tym temacie to chyba bardziej na forum prawniczym w mig dostaniecie odpowiedz.
pozdrawaim
pozdrawaim
-
BartłomiejJ
- Nowy

- Kontakt:
Trzeba czytać licencję ot co
W moim przypadku, tworząc strony, korzystamy z usług muzyka, ktory w przystepnych kwotach pisze muzykę pod witryny - nie ma kłopotów wtedy z prawami autorskimi.
Zapraszam do współpracy na zarzad (at) adweb.pl
Pozdrowienia
W moim przypadku, tworząc strony, korzystamy z usług muzyka, ktory w przystepnych kwotach pisze muzykę pod witryny - nie ma kłopotów wtedy z prawami autorskimi.
Zapraszam do współpracy na zarzad (at) adweb.pl
Pozdrowienia