Menu rozwijane

HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
ODPOWIEDZ
Zorbas

Menu rozwijane

Post autor: Zorbas »

Temat był poruszany na forum wielokrotnie jednak nie znalazłem odpowiedzi na następujące pytanie.
Czy można zrobić menu rozwijane, które działa na zasadzie: klikam w przycisk -> menu się rozwija, bez użycia javascript?
Konkretnie chodzi mi o to, że mam na stronie menu rozwijane w javasript, jednak przy otwieraniu strony w IE należy kliknąć na "zezwolenie na zablokowane dane" inaczej menu pozostaje rozwinięte i nie działa.
CSS raczej odpada, bo tam chyba nie da się sprawić by menu pozostało otwarte po kliknięciu przycisku i "zabraniu" z nad niego kursora.
BaZa92
Nowy
Nowy
Kontakt:

Re: Menu rozwijane

Post autor: BaZa92 »

Jeśli chodzi o "zezwolenie na zablokowane dane" w IE to nie przejmował bym się tym. Komunikat ten wyświetla się gdy testujesz stronę na lokalnym dysku, nie na serwerze(przynajmniej tak wynika z moich obserwacji :) ).
ODPOWIEDZ