Witam.
Od niedawna zajmuję się, właściwie uczę sie flasha. Więc pewnie moje pytanie bedzie dla większości trywialne. Ale każdy się kiedyś uczył i kto pyta nie błądzi. Dlatego z góry dziękuje za ewentualne wskazówki.
Tworzę katalog artykółów powiedzmy od 1 do 10.
w pierwszej odsłonie pojawiają mi się elementy takie jak - zdjęcie "i1", jpg dla i=1 oraz mam pole dynamiczne w którym ściągam opis do elementu z pliku txt.
Który dla zmiennej model1 ściąga mi dokładnie opis do tego elementu.
Po kliknieciu na przycisk "następny", wartość i zwiększa się o1, czyli i=2, flash ściąga z serwera kolejny jpg tym razem i2.......
I tu własnie pojawia się mój problem, aby przypisana zmienna do dynamicznego pola tekstowego również zmieniła wartość z model1 na model2, i ściągnęła sekwencję tekstu odpowiadającą w pliku txt opisowi dla modelu2. Noi oczywiście analogicznie dla i=3, 4, 5, itd.
Reasumując. Flash po każdej iteracji wie że ma ściągnąć z serwera pliki jpg o takim numerze jaki akurat ma zmienna "i" (zwiększająca się za każdym razem o 1) Chciałbym aby również dla każdej wartości zmiennej "i" ściągał fragment tekstu dla model1, model 2, itd. Dodam iż opisy modeli sa w jednym pliku txt, każdy wers rozpoczyna się od
model1=............
model2=...........
model3=...........
Jeszcze raz z góry dfziekiza jakąkolwiek pomoc.
dynamiczne pole tekstowe- wczytywanie .txt
Re: dynamiczne pole tekstowe- wczytywanie .txt
Flash pobiera plik w całości, nie pobierze jego części.
W takim razie czy jest jakiś inny sposób?
Moim rozwiązaniem jest zrobienie poszczególnych swf, z opisami do modeli i nazwanie ich od 1 do 10. I Wstawianie ich na główną stronę z katalogu na serwerze. Ale wydaje mi się to próbą raczej na około niż dobrym rozwiązaniem.
Czy jest prostszy i szybszy sposób?
Moim rozwiązaniem jest zrobienie poszczególnych swf, z opisami do modeli i nazwanie ich od 1 do 10. I Wstawianie ich na główną stronę z katalogu na serwerze. Ale wydaje mi się to próbą raczej na około niż dobrym rozwiązaniem.
Czy jest prostszy i szybszy sposób?
Ja bym polecal bazę danych.
albo poprostu z xml`a
Jak wczytać pojedynczy węzeł XML do Flasha?