[PHP] Kurs...
[PHP] Kurs...
Czy znacie moze jakis fajny kurs php?Ogolnie to przeczytalem troche ksiazki "PHP & MySql Vademecum Profesjonalisty wyd 3" do dzialu MySQl. Zanim przejde do baz danych chcialbym przeczytac jeszcze jakies fajne kursty na temat php, zeby nauczyc sie rzeczy, ktorych nie zrozumialem z ksiazki. Probowalem sie brac za dokumentacje php, ale niestety moj angielski nie jest na tyle obyty, abym wszystko z niego zrozumial...a polska dokumentacja to zal...nie wszystko jest przetlumaczone z podstaw;/Prosze o jakies dzialajace linki to kursow najlepiej z przykladami.Z gory dziekuje:)Moze byc nawet priv;P
Re: [PHP] Kurs...
ja osobiście naukę php i mysql zacząłem od zaprojektowania strony z ogłoszeniami od podstaw, kupiłem biblę php mysql i zacząłem szukać rozwiązań do zaitniałych problemów, wspierałem się kilkoma forum i tak powstała pierwsza strona, która funkcjonuje do dziś...
teraz pewnie strona wygladała by inaczej (od środka), ale nauka na konkretnych problemach chyba najwięcej daje ;)
teraz pewnie strona wygladała by inaczej (od środka), ale nauka na konkretnych problemach chyba najwięcej daje ;)
Re: [PHP] Kurs...
No ja stwierdzilem, ze jeszcze przeczytam ten kurs:
http://pl.wikibooks.org/wiki/Programowanie:PHP i powinno byc good:)Wezme sie dalej za czytanie o MySql w ksiazce:). Jakis projekt zaczne robic jak przeczytam pozycje, ktore mnie interesuja, zeby pozniej wiedziec gdzie czego szukac:). Wyglada to mniej wiecej tak:
Kurs na wiki
PHP&MySql Vademecum prof. wyd.3
Php,MySql, Apache od podstaw.
No i moze pozniej jeszcze sie skusze na Php,mysql zaawansowane programowanie.Autor ten sam co wyzej wymieniona ksiazka:)
http://pl.wikibooks.org/wiki/Programowanie:PHP i powinno byc good:)Wezme sie dalej za czytanie o MySql w ksiazce:). Jakis projekt zaczne robic jak przeczytam pozycje, ktore mnie interesuja, zeby pozniej wiedziec gdzie czego szukac:). Wyglada to mniej wiecej tak:
Kurs na wiki
PHP&MySql Vademecum prof. wyd.3
Php,MySql, Apache od podstaw.
No i moze pozniej jeszcze sie skusze na Php,mysql zaawansowane programowanie.Autor ten sam co wyzej wymieniona ksiazka:)