Poruszanie mc wzgledem kursora

Technologia Flash, czyli animacja na potrzeby stron WWW to świat daleko odbiegły od zwykłego programowania i kodu. Zapytaj o pomoc i podziel się z nami Twoimi problemami z zakresu Flasha.
muniek85

Poruszanie mc wzgledem kursora

Post autor: muniek85 »

Witam.

Przeczytalem juz 2 387 328 021 stron internetu i nigdzie nie znalazłem pomocy. - Wszedzie ludzie podają tylko częsci składowe kodu. :( Niestety mój mózg sie buntuje gdy tylko chce je polaczyc w jedno. Albo jest totalnie anty-programistyczny, albo brakuje mi podstaw. Pomyślałem więc, że może ktoś się zlituje i napisze mi cały taki skrypcik który by poruszał movie clipem(clipami) tak jak na mojej stronie teraz: http://www.divinepixels.pl , z tą tylko różnicą, iż bylby tam taki miły dla oka "easing" ale by została mozliwosc kontrolowania skali (zasięgu) takiego poruszania dla poszczegolnych movie clipów (tak jak jest teraz) - co daje efekt 3D.

Baardzo proszę o pomoc, bo stanąłem teraz na tym i nie mogę ruszyć do przodu :S

Rozumiem, że programisci chcą kogoś nauczyć/ zmusić do pomyslenia podając tylko wskazówki, ale mój bufor w mózgu jest ostatnio juz i tak przeładowany i nic z tego nie wychodzi :/

z góry dziękuję dobrej duszy która się zlituje :)

pozdrawiam
Muniek
muniek85

Re: Poruszanie mc wzgledem kursora

Post autor: muniek85 »

jak widać już sobie poradziłem więc można zamknąć :)
ODPOWIEDZ