małe okno przeglądarki

HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
ODPOWIEDZ
rafi-vir

małe okno przeglądarki

Post autor: rafi-vir »

Chciałbym zrobić małe okno przeglądarki, tj. jeżeli otwieram plik np. index.html to nie chce żeby okno przeglądarki było na full screen, tylko żeby miało określoną przeze mnie wielkość np. w=300, h=300. Chcę żeby po otworzeniu pliku index.html otworzyło sie takie małe okienko przeglądarki (tego nie będe wrzucał na serwer, to jest tylko do użytku domowego). Nie chodzi mi o to, że wyskoczą mi 2 okna: jedno wielkie na full screen a drugie małe. Chcę żeby okno przeglądarki było małe. Ma ktoś jakieś pomysły?
slawko
Nowy
Nowy
Kontakt:

Re: małe okno przeglądarki

Post autor: slawko »

rafi-vir

Post autor: rafi-vir »

Chyba nie rozumiemy się. Wy podajecie mi rozwiązanie na takie okienka po otworzeniu jakiegoś pliku:
a) otwiera się duże okno przeglądarki (na full screen) plus automatycznie wyskakuje małe okienko. Czyli w zasadzie mam 2 przeglądarki otwarte z duzym oknem i małym
A jak zrobić żeby wyskoczyło małe okienko bez otwierania dużego?
Lobo
Nowy
Nowy

Post autor: Lobo »

<body onload="window.resizeTo(300,300); document.body.scroll='no';">
a ze skalowaniem okna to już się trzeba bawić.
Można też otworzyć popupa, a zamknąć pierwotne okno ale przy otwartych zakładkach to nie najlepszy pomysł

Nie wiem do czego ci to ale jakby ktoś miał by na taką stronę wejść to pierwsze co zrobi to ją zamknie.
BaZa92
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: BaZa92 »

Można też kliknąć "Przywróć" w prawym górnym roku przeglądarki i dostosować rozmiary okna kursorem przesuwając krawędzie okna.
ODPOWIEDZ