layout i kodowanie html/css
-
mateusz565
layout i kodowanie html/css
Czesc, chcialbym sie dowiedziec czy pociecie layoutu tak intuicyjnie po liniach nie jest bledem? moze sa jakies zasady co do ciecia? nie wiem czy zawartość layoutu nalezy czyscic i umieszczac swoj tekst? ale wtedy nie bedziemy w stanie odwzorowac takiego samego stylu formatowania.. nie wiem do konca jak sie odniesc do layoutu wzgledem kodu (np mamy w layoucie menu jako grafike, mam sie odniesc jakos do tej grafiki czy mam to usunac i tworzyc swoj tekst itd?).. mimo ze przegladnalem mase tutoriali, poradnikow i pomocy, z gory dzieki za informacje 
Re: layout i kodowanie html/css
Zasada jest jedna, grafika przed cięciem i po cieciu ma wygladac tak samo.
Jak masz menu z jakąs fikuśna czcionką to powinienieś uzyc graficznego menu (kiedyś czytałem tematy jak uzyc własną czcionkę na www - da się, ale troszke więcej przy tym roboty niż przy grafice).
Jeżeli natomiast czcionka jest standardowa (arial, verdana, tahoma, srif czy jaka tam jeszcze jest
) to wywalasz ją z grafiki, a po cięciu umieszczasz ją za pomocą css.
Jak masz menu z jakąs fikuśna czcionką to powinienieś uzyc graficznego menu (kiedyś czytałem tematy jak uzyc własną czcionkę na www - da się, ale troszke więcej przy tym roboty niż przy grafice).
Jeżeli natomiast czcionka jest standardowa (arial, verdana, tahoma, srif czy jaka tam jeszcze jest
-
mateusz565
jesli chodzi o graficzne menu ze specyficzna czcionka wtedy mozna rozumiem skopiowac dany fragment menu i zrobic hiperlacze do obrazka? o to chodzi? aha co do ogolnego projektu to jak latwo usunac dany tekst z layoutu? bo stempel to przyznam zmudna praca 
ty masz layout w psd czy jpg screensaver z jakiejś strony? poprostu wyłącz warstwe z tekstem.