Ramka obrazkowa wokół div(a)

HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
ODPOWIEDZ
zbigox

Ramka obrazkowa wokół div(a)

Post autor: zbigox »

Witam. Mam problem. Chciałbym zrobić ramkę obrazkową która będzie obramowywać blok div. Blok ten może mieć różny rozmiar, w zależności od treści. To jest prosty schemat z Paita:
Obrazek
W blokach: 1,3,7,9 mają być obrazki zaokrągleń ramki. W 2, 6, 4 8 -> obrazki pionowe/poziome powtarzające się. najlepiej, by było to tło. Ma ktoś pomysł, jak to zrobić?
zbigox

Re: Ramka obrazkowa wokół div(a)

No dla starszych... Ale one nie obsługują CSS3. Próbowałem już z tymi blokami, ale mi nie wychodziło... ;/. Znalazłem parę skryptów JS, ale one też są już na nowsze przeglądarki. Dlatego jeśli się da na divach tak jak to wyżej opisałem, było by to najlepsze wyjście.
zbigox

Re: Ramka obrazkowa wokół div(a)

Bardzo dziękuje za nie pomoc, już rozwiązałem problem sam. Bez użycia CSS3, ani javy. Działa na każdej starej przeglądarce. Okazuje się, że takie rozwiązanie nie jest najlepsze używając bloków DIV. Najlepiej zrobić tabelkę. Hymm... no nie wiem czemu tak późno wpadłem na ten pomysł xD.
ODPOWIEDZ