grafika pocieta w photoshopie
grafika pocieta w photoshopie
Witam, chciałem się dowiedzieć ponieważ pociąłem grafike w Photoshop`ie i moje pytanie jest następujące, chce w miejsce pociętej grafiki wstawic tekst, jednak nie da się ponieważ zdjęcie automatycznie przesuwa sie na dól. Strona wygląda tak: http://img22.imageshack.us/f/13718496.jpg/ ps. do edytycji html uzywam dreamweaver
Re: grafika pocieta w photoshopie
ło matko.. o ile dobrze zrozumiałem to chcesz aby na tej grafice coś napisać ? .. to musi ona być tłem a nie obrazkiem czyli nie img a background-image .. poczytaj najpierw jakiś kurs na temat html i css
-
www.skrypty.pro
- Nowy

- Kontakt:
polecałbym na poczatek www.kurshtml.boo.pl 
Dreamweaver i miałem ten program wersję 30 dniową razem z książką - fakt program robi maszynowo strony ale co tam się dzieje w kodzie jakie to style CSS zapodaje że masakra coś później zedytować to wielki ból - tak to jest jak bierze się za robienie stron kombajnem.
Ja odstawiłem Dreamweavera po tygodniu i kupiłem sobie kurs na Krasnala (PHP i zakładanie bazy) i teraz robię strony w pisząc w nodpad++.
A co do pytania to będzie tak:
Ja odstawiłem Dreamweavera po tygodniu i kupiłem sobie kurs na Krasnala (PHP i zakładanie bazy) i teraz robię strony w pisząc w nodpad++.
A co do pytania to będzie tak:
Kod: Zaznacz cały
<div style='background-image: url("obrazek.gif");'>
tekst tekst tekst
</div>