[flash] EXE - inna ikonka

Technologia Flash, czyli animacja na potrzeby stron WWW to świat daleko odbiegły od zwykłego programowania i kodu. Zapytaj o pomoc i podziel się z nami Twoimi problemami z zakresu Flasha.
KaRoL
Działa
Działa

[flash] EXE - inna ikonka

Post autor: KaRoL »

Czy da się zmienić ikonę jaką standardowo przypisuje flash plikom EXE? W wersji 5 była taka czerwona, potem w MX jest srebrna, a w MX 2004 to nie wiem.
Najładniejsza wg. mnie była ta z wersji 5. Czy da się jakoś zmienić te ikony na swoje? Jakoś podmienić czy coś w tym rodzaju...
budek vel. fu3ak
Przelotem
Przelotem

Re: [flash] EXE - inna ikonka

Post autor: budek vel. fu3ak »

mój komputer >> narzędzia >> opcje folderów >> typy plików
raczej musisz miec plik ikon z wersji 5
KaRoL
Działa
Działa

Najpierw dokładnie CZYTAJ. Chodzi mi o zamiane ikonki w pliku EXE! Gdybym chciał zamienić je u siebie, napisałbym o tym, a ja chcę ją zmienić w stworzonym przeze mnie pliku!
Car
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: Car »

Ikony i inną zawartość wszystkich plików exe można podmienić programem Restorator.
http://www.bome.com/Restorator/
KaRoL
Działa
Działa

Czy można także wyedytować program w kodzie? Np. zobaczyć jego budowę.
Car
Nowy
Nowy
Kontakt:

Mozna edytowac standardowe elementy, np menu, okna dialogowe, nie mozna edytowac elementow specyficznych dla danego programu.
KaRoL
Działa
Działa

Chciałbym spytać jak podmieniać niektore elementy, np. kursory, ikonki... Proszę o dokładniejszą instrukcję bo jak na razie nie znalazłem tego elementu, a nie chcę czegoś namieszać w programie... :?
Car
Nowy
Nowy
Kontakt:

W restoratorze otwórz plik exe który chcesz edytowac. Po lewej stronie będzie lista zasobów tego pliku, rozwiń ją i otwórz folder `icon`. Pokaże się lista ikon używanych w programie, w oknie z prawej jest ich podgląd. Aby podmienić ikonę przeciągnij dowolny plik ico do lewego okna w miejce starej ikony. Przy zapisywqaniu pliku zmiany powinny zostać wprowadzone. Podobnie jest z plikami .cur dla kursorów.
ODPOWIEDZ