Mam skrypt menu rozwijanego, korzystający z pliku zewnętrznego, strona jest w ramkach i nie moge dojść do tego aby kliknięcie nie ładowało strony do tej ramki w której jest menu. Potrzebuję aby otwierało sam początek strony (bez ramkowy index.)
oto część kodu...
HM_Array1 = [
[],
["<b>Start</b>","start.html",1,0,0],
["<b>Dodaj do ulubionych<b/>","",1,0,0],
["<b>Powiadom znajomego</b>","",1,0,0]
]
dodatkowo porzebuje urychomić skrypty 'Dodaj do ulubionych" i Powiadom..."
jak sobie z tym poradzić?
Wiem, że lame ale dopiero stawiam pierwsze kroki...
Jeszcze jedno moze mi ktoś pokazać proste i skuteczne skrypty na 'Powiadom znajomego" bo ten którego mam po otwarciu programu pocztowego wywala stronę oraz skrypt na podmiane grafiki - tj. jest obrazek i po najechaniu powoli zmienia sie na inny. Zabranie kursora i powraca stary obraz.
pozdrawiam
[js] raczej proste ale poradźcie
-
Mikołaj Barczentewicz
- Nowy

- Kontakt:
Re: [js] raczej proste ale poradźcie
Ja chyba mam już jakąś manię, no ale mówi się - trudno. CO TO ZA POMYSŁ, ŻEBY ROBIĆ MENU W JS! No niby wiem, że większość "webmasterów" tak robi, ale to jeszcze nic nie znaczy.
JS to przeżytek. Ramki też. Jeżeli dopiero zaczynasz to ucz się od razu XHTML (koniecznie 1.1, wszystkie framesety i transitionale to tylko półśrodki) i CSS i nie będziesz miał problemu. Poszukaj sobie kursów (jak najnowszych) w/w języków.
Nie wiem dokładnie jakie menu chciałeś zrobić, ale popatrz tutaj:
http://www.alistapart.com/articles/horizdropdowns/
W ogóle polecam stronę www.alistapart.com, znajdziesz tam wiele świetnych rozwiązań.
JS to przeżytek. Ramki też. Jeżeli dopiero zaczynasz to ucz się od razu XHTML (koniecznie 1.1, wszystkie framesety i transitionale to tylko półśrodki) i CSS i nie będziesz miał problemu. Poszukaj sobie kursów (jak najnowszych) w/w języków.
Nie wiem dokładnie jakie menu chciałeś zrobić, ale popatrz tutaj:
http://www.alistapart.com/articles/horizdropdowns/
W ogóle polecam stronę www.alistapart.com, znajdziesz tam wiele świetnych rozwiązań.
Dzięki za zwrócenie uwagi na nowe technologie.... Napewno się tym zainteresuję ale póki co musze zrobić to co zaczełem bo czas mnie goni i nie moge zaczynać od nowa....
Doradził byś wedle możliwości w miom problemie

Doradził byś wedle możliwości w miom problemie
...aha podobne menu jest tu www.prokom.pl