[js] window.open
[js] window.open
dlaczego jesli mam skrypt z window.open i probuje go odpalic to nowe okno ma wymiary standardowe (mimo ze ja ustawiam inne) a na stronie glownej widnieje napis [object] ?
Re: [js] window.open
hmm... a moze jakis fragment kodu?
Kod: Zaznacz cały
<![CDATA[
function win(url, width, height, resize) {var Win = window.open(url,"open",'width=' + width + 'height=' + height + ',resizable=' + resize + ', scrollbars=yes, menubar=no');}
]]>Re: [js] window.open
chyba zapomniales o jednym przecinku...
[/code]
zamiast:
'width=' + width + 'height=' + height
powinno chyba byc:
,'width=' + width + ', height=' + height
Zgodziłbym się z paszczakiem. Poszedłbym nawet dalej i wprowadził klejną zmianę:
function win(url, width, height, resize) {
window.open(url, "open", 'width = '+width+', height = '+height+', resizable = '+resize+', scrollbars = yes, menubar=no');
} Re: [js] window.open
a jesli skrypt jest w oddzielnym pliku to trzeba pisac <![CDATA[ ... ]]> ?
ps a gdzie ta zmiana?
ps a gdzie ta zmiana?
jezeli skrypt wstawiasz w osobnym pliky to cala ta formulka jest niepotrzebna....
zmiana yarpo chyba ma polegac na tym zeby nie nazywac funkcji i zmiennej tak samo... przynajmniej jest to jedyna roznica jaka zauwazylem...
zmiana yarpo chyba ma polegac na tym zeby nie nazywac funkcji i zmiennej tak samo... przynajmniej jest to jedyna roznica jaka zauwazylem...
Nie przypisywalem window.open.... do zmiennej tylko od razu ją wywołałem. Przecież jeśli ma być od razu wywołana to szkoda pamięci:-) Chyba, że ta zmienna jest gdzies przekazywana itd. itd.
jeśli jest w osobnym pliku i odwołujesz się do tego w ten sposob:
To z mojego doświadczenia [opartego jedynie w tej dziedzinie na probach] nie trzeba - dziala bez tego, ale co o tym mowią standarty - nie wiem:(
jeśli jest w osobnym pliku i odwołujesz się do tego w ten sposob:
<script src="js/wybierz.js" language="JavaScript" type="text/javascript"> </script>Re: [js] window.open
co do standardow to wiem ze language="javascript" wypada..<script src="js/wybierz.js" language="JavaScript" type="text/javascript"> </script>
zmienna akurat nie jest nigdzie dalej przekazywana wiec moge to usunac..