Ukrywanie adresu w pasku zadań

HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
ODPOWIEDZ
czuczi

Ukrywanie adresu w pasku zadań

Post autor: czuczi »

Witam! Poszukuje skryptu, który ukryje adres odnośnika na pasku zadań. Chodzi mi o to żeby, jak ktoś najeżdza na jakiś link nie na belce na dole nie widział adresu odsyłacza. Nie umiem tego inaczej opisać ale chyba wiadomo o co biega.

Pozdro!
Nefro
Nowy
Nowy
Kontakt:

Re: Ukrywanie adresu w pasku zadań

Post autor: Nefro »

Kod: Zaznacz cały

<a href="adres" onMouseOver="window.status='teks na pasku statusu'; return true;" onMouseOut="window.status=''; return true;">link</a>
czuczi

I musiałbym to do każdego linku stosować na stronce?? Czy jest może możliwość zastosowania tego skryptu do wszystkich odnośników na stronie??
Może da się to jakoś połączyć ze stylami??
Malin
Nowy
Nowy

Post autor: Malin »

Nie ma skryptu, który spowodowałby niepokazywanie adresu linku na pasku stanu. Można to obejść dziwnymi sztuczkami, coś w typie tej podanej przez Nefro, ale coś takiego zadziała tylko w IE. Inne przeglądarki mają możliwość pokazania adresu niezależnie od tego, co z nim zrobisz.

Tak więc nie rób takich rzeczy, nie ma powodów do tego, żeby ukrywać adres odnośnika. Użytkownik jak będzie chciał, to i tak dotrze do danego adresu, więc szkoda Twojego czasu na takie zabawy.
Nefro
Nowy
Nowy
Kontakt:

Malin pisze:Nie ma skryptu, który spowodowałby niepokazywanie adresu linku na pasku stanu. Można to obejść dziwnymi sztuczkami, coś w typie tej podanej przez Nefro...
Niema ale sa.... <lol> Wiesz ze to jest skrypt tylko wstawiony w odpowiednim event'cie

Nie ma rzeczy niemożliwych... jezeli chodzi o informatyke

Wiesz IE używa 80% użytkowników internetu i jeżeli chcesz ukryć adres linka mozesz wstawic np zegarek. Musisz poszukac tylko skryptów odpowiednich.
Malin
Nowy
Nowy

Post autor: Malin »

Nefro pisze:Niema ale sa.... <lol> Wiesz ze to jest skrypt tylko wstawiony w odpowiednim event'cie
Cytuj mnie do końca, wtedy zrozumiesz, o czym mówiłem.
Wiesz IE używa 80% użytkowników internetu i jeżeli chcesz ukryć adres linka mozesz wstawic np zegarek. Musisz poszukac tylko skryptów odpowiednich.
Jak ktoś chce, to będzie miał na pasku stanu linka. Nie da się go całkowicie ukryć. Tyle ode mnie.
czuczi

Dzięki za odpowiedzi!
Nefro pisze:
Malin pisze:Nie ma skryptu, który spowodowałby niepokazywanie adresu linku na pasku stanu. Można to obejść dziwnymi sztuczkami, coś w typie tej podanej przez Nefro...
Niema ale sa.... <lol> Wiesz ze to jest skrypt tylko wstawiony w odpowiednim event'cie

Nie ma rzeczy niemożliwych... jezeli chodzi o informatyke

Tzn. że zegarek będzie cały czas na pasku?? Nawet jak ktoś najedzie na jakiś odnośnik??
Nefro
Nowy
Nowy
Kontakt:

Ja nie jestem pewnie co do tego skryptu ale wydaj mi sie ze moze to zrobić. W każdym bądz razie pierwszy kod który ci podałem działa.
ODPOWIEDZ