Problem z layem z Photoshopa

Wszystko, co związane z grafiką, przygotowaniem projektów www, jej optymalizacją oraz tworzeniem reklam internetowych.
Jedi

Problem z layem z Photoshopa

Post autor: Jedi »

Otóż mam taki problem: zrobiłem design w Photoshopie i pocięłem go. Mam dwa menu: po lewej i po prawej, a Photoshop to tak zrobił że jedno jest w TD i drugie w drugim TD w tej samej tabeli i przez to jak daję jakiś tekst w menu po lewej to automatycznie po prawej robi mi się odstęp taki ile jest wierszów po lewej. Czy da rade zrobić tak żeby jak wpisuję w lewej to żeby nie było po prawej odstępu?
Calif
Nowy
Nowy

Re: Problem z layem z Photoshopa

Post autor: Calif »

Proponuję Ci abyś po cięciu grafiki (layout'u) przed zapisem ustawil sobie aby PS zapisal tylko obrazki, by nie tworzył dokumentu HTML. Nastepnie sam zrób tabelki czy co tam bedziesz chciał, a następnie umieść w nich grafikę. Napewno lepiej to będzie działac niż dokument html wygenerowany pod PS.
Jedi

Też o tym myślałem, bo zauważyłem że Photoshop wszystko w jedną tabelę pakuje, kiepski z niego webmaster ;) . W każdym bądź razie dzięki za pomoc.
Vic
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: Vic »

Photoshop robi całkiem dobrą tabelę... Wystarczy wprowadzić korekty - zamiast wklejonych obrazków do tabelki ustawić je jako tła danych komórek...
Jedi

Ja właśnie tak robię ;) . Jest to przy okazji pewien rodzaj zabezpieczenia przed kopiowaniem grafiki.
Vic
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: Vic »

no to nie wiem... spróbuj nadać im stałe wartości szerokości i długości...
ODPOWIEDZ