Problem z Mozilla

HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
ODPOWIEDZ
bombel
Kontakt:

Problem z Mozilla

Post autor: bombel »

Strona http://www.alu-paw.prv.pl/
w IE jest dobrze sformatowana.
Ale czemu w mozilli formatowanie sie rozjechało.
Ma ktoś jakis dobry przepis aby w tej przegladarce
strona wygladala jak w IE?

--
krzysiek
Stig
Administrator

Re: Problem z Mozilla

Post autor: Stig »

Może nie będzie to porada, która Cię usatysfakcjonuje, gdyż nie podam tu konkretnego rozwiązania tego problemu.
Ze względu na plątaninę tabel w kodzie nie jestem w stanie jasno sprecyzować gdzie jest błąd (wynika to z wielu czynników, chociażby z tego, że tabel używam jedynie do celów do jakich są one przeznaczone). Mogę jednak dać Ci inną radę. Na Twoim miejscu, stosując już XHTML, zdecydowałbym się na odejście od archaicznego sposobu tworzenia stron opartych o tabele. Stworzenie strony przy użyciu div'ów niosłoby ze sobą szereg zalet (po szczegóły odsyłam do dobrego artykułu na temat WebStandards), a akurat przy tym projekcie nie powinno przysporzyć większych trudności.
Prawda jest taka, że to nie Mozilla, a IE źle wyświetla tą stronę. Dla Twojej wiadomości dodam jeszcze, że i pod Operą sie "sypie".
ODPOWIEDZ