Mam małe banalne pytanie dla was
Zrobiłem tło w 2d&3d Animatorze i nie wiem jak je rozciągnąć na maksa bo jak je ustawiłem to nie rozciągło mi tego tła do jego maksymalnych rozmiarów.
Jak to zrobić?? Prosze pomóżcie??
[html] tło
Re: [html] tło
Zacznijmy od tego, że wszelkie operacje na tle powinny być wykonywane przy użyciu CSS (ze względu na oddzielenie struktury od wyglądu i na to, że CSS ma więcej możliwości), a nie jak sugerujesz w temacie - HTML.
Niestety, na dzień dzisiejszy rozciąganie tła jest niemożliwe. Odpowiedni do tego argument (background-size) znajduje się jedynie w specyfikacji szykowanej trzeciej wersji CSS. Będzie to więc możliwe w niedalekiej przyszłości. Narazie możesz korzystać z background-repeat. Może uda Ci się w jakiś sposób dojść przy jego użyciu do efektu zbliżonego do oczekiwanego.
Niestety, na dzień dzisiejszy rozciąganie tła jest niemożliwe. Odpowiedni do tego argument (background-size) znajduje się jedynie w specyfikacji szykowanej trzeciej wersji CSS. Będzie to więc możliwe w niedalekiej przyszłości. Narazie możesz korzystać z background-repeat. Może uda Ci się w jakiś sposób dojść przy jego użyciu do efektu zbliżonego do oczekiwanego.