[Typy plików] GIF

Luźne dyskusje "bardzo sztywnych webmasterów", prowadzone na rózne tematy, mogą być dalece odbiegłe od webmasterstwa. Możemy w końcu udowodnić, że webmaster to także zwykły człowiek i pogadać też potrafi :)
Asit
Zaczyna działać
Zaczyna działać
Kontakt:

[Typy plików] GIF

Post autor: Asit »

czy ktos wie jak ustawic w typach plikow GIF'a (albo gdziekolwiek indziej) by ten otwieral sie w IE (gdy strona jest w wersji off-line).. takie glupie pytanie a jednak nie potrafie sie z tym uporac.. zaczelo sie od zainstalowania Corela.. on zmienia te wszystkie pliki (jpg, gif, bmp) by otwieraly sie poprzez Corela Photo-painta a mi to nie bylo zbytnio na raczke wiec zaczalem kombinowac w opcjach folderow / typy plikow.. no i tak wykombinowalem ze teraz obrazki otweiraja mi sie przez ACD See z tym malym problemem ze nie mam GIFow w gadu gadu (emotikonek) oraz na stronie w wersji off-line (IE). w firefox wszystko dziala dobrze..
yhmt
Nowy
Nowy

Re: [Typy plików] GIF

Post autor: yhmt »

Odpalasz regedit, znajdujesz klucze z typami plików (nie pamiętam, gdzie dokładnie - dawno nie miałem kontaktu z windowsem :D Proponuję przejrzeć drzewo na samej górze - łatwo rozpoznać, czy to to) i tam ręcznie edytujesz ścieżkę do programu. To wygląda tak, że masz w cholerę wpisów ponazywanych .rozszerzenie, tam odczytujesz typ pliku, znajdujesz wpis nazwany tak samo, jak typ pliku i tam jest ścieżka do programu. Jaśniej bez windowsa nie umiem :D
Hygin
Moderator
Kontakt:

Post autor: Hygin »

Widok -> Opcje folderów -> Typy plików

przez rejestr też sie da, ale po co?
Asit
Zaczyna działać
Zaczyna działać
Kontakt:

to wszystko co napisaliscie juz wiedzialem.. z reszta sam o tym mowilem..
moje pytanie brzmi, co trzeba pozmieniac, albo jak to ustawic, zeby gify otwieraly sie w IE w wersji off-line bo narazie na stronie moge zobaczyc tylko jpg, bmp, png.. gif nie chce sie wyswietlac.. zamiast niego mam ikonke informujaca o braku obrazka..
Asit
Zaczyna działać
Zaczyna działać
Kontakt:

ok juz sobie poradzilem..
dla ciekawych podam rozwiazanie.. najprawdopodobniej corel zmienil Content Type na jakies image/x-jg a wystarczylo zmienic to na image/gif i juz wsio dziala :D
ODPOWIEDZ