wysokość zagnieżdżonej tabeli

HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
ODPOWIEDZ
cart
Kontakt:

wysokość zagnieżdżonej tabeli

Post autor: cart »

Mam pewien problem z Firefoxem (a może bardziej z poprawnym zapisem). Mam taki o to kod html:

Kod: Zaznacz cały

<div align="center">
  <center>
  <table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" style="border-collapse: collapse" bordercolor="#111111" width="750" height="100%">
    <tr>
      <td width="750" colspan="3" height="70" bgcolor="#000080"> </td>
    </tr>
    <tr>
      <td width="250" height="100%" valign="top">
      <div align="center">
        <center>
        <table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" style="border-collapse: collapse" bordercolor="#111111" width="100%" bgcolor="#008000" height="100%">
          <tr>
            <td width="100%" height="100%">lewa</td>
          </tr>
        </table>
        </center>
      </div>
      </td>
      <td width="250" height="100%"> </td>
      <td width="250" height="100%" valign="top">
      <div align="center">
        <center>
        <table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" style="border-collapse: collapse" bordercolor="#111111" width="100%" height="100%">
          <tr>
            <td width="100%" bgcolor="#008000" height="100%">prawa</td>
          </tr>
        </table>
        </center>
      </div>
      </td>
    </tr>
    <tr>
      <td width="750" height="20" valign="top" colspan="3" bgcolor="#FF0000"> </td>
    </tr>
  </table>
  </center>
</div>
Problem polega na tym, że chcę żeby tabela "lewa" zawsze była tej samej wysokości co tabela "prawa". No i w IE wszystko jest ok. Bo moje rozumowanie jest takie, że skoro gówna tabela ma wysokość np. 240px to jak wstawię w nią tabelę i zrobię, że ma ona mieć wysokość 100%, to to 100% = 240px. Niestety moje rozumowanie potwierdza IE, ale nie Firefox.

Prosiłbym o jakąkolwiek pomoc. Z góry dzięki
viraptor
Zaczyna działać
Zaczyna działać
Kontakt:

Re: wysokość zagnieżdżonej tabeli

Post autor: viraptor »

Nie jestem w 100% pewny, ale jeśli nie nie masz tej tabeli zawartej w jakimkolwiek obiekcie o stałych rozmiarach, to ustawienie height=100% nie przyniesie raczej skutku.
Konkrety znajdziesz tu.
ODPOWIEDZ