[JS] Strona w odcieniach szarości a Firefox

HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
ODPOWIEDZ
winnetu
Kontakt:

[JS] Strona w odcieniach szarości a Firefox

Post autor: winnetu »

mam maly problem, chce aby cala stronka zmienila swoje kolory na odcienie szarosci, pod IE ten efekt udalo mi sie uzyskac bez problemu, jednak FF nie "lyka' tego:

Kod: Zaznacz cały

<script type="text/javascript">
/*<![CDATA[*/
document.body.style.filter='progid:DXImageTransform.Microsoft.BasicImage(grayScale=1)';
/*]]>*/
</script>
czy ktos potrafi mi w jakis sposob pomoc i poradzic co zrobic aby FF odczytywal stronke jako czarnobiala ?

Pozdrawiam
Stig
Administrator

Re: [JS] Strona w odcieniach szarości a Firefox

Post autor: Stig »

Obawiam się, że w ten sposób to niemożliwe. Filtry graficzne są niestandardowym rozszerzeniem IE i tylko w tej "przeglądarce" działają.
winnetu
Kontakt:

Post autor: winnetu »

Dzięki za zwrócenie uwagi na niektóre rzeczy.

A czy ktoś zna jakkolwiek sposób na to aby zrobić szybko i bezboleśnie stronke w B&W pod FF?
Stig
Administrator

Post autor: Stig »

Jedynym sposobem jest zamiana wszystkich grafik i kolorów na odcienie szarości. W przypadku gdy cała warstwa prezentacji zawarta jest w ramach schludnego arkuszu stylów nie powinno stanowić to większego problemu.
ODPOWIEDZ