problem z publikacją

Technologia Flash, czyli animacja na potrzeby stron WWW to świat daleko odbiegły od zwykłego programowania i kodu. Zapytaj o pomoc i podziel się z nami Twoimi problemami z zakresu Flasha.
sikalafo

problem z publikacją

Post autor: sikalafo »

robie animacje w flash mx 2004;
czy są jakies ograniczenia co do wielkosci animacji, bo mam dosc spora i kiedy probuje opublikować badz przejzec to wyskakuje blad ze jest niewystarczajaco pamieci czy cos takiego, jezeli sa takie ograniczenia to czy mozna to zmienic?
Fistach
Przelotem
Przelotem

Re: problem z publikacją

Post autor: Fistach »

kup sobie lepszy komputer :P
sikalafo

Post autor: sikalafo »

ale smieszne, nie chodzi o kompa, tylko o to ze nie chce sie wykreowac wieksza animacja niz 20 mb
SzamanGN
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: SzamanGN »

Może lepiej by było podzielić całą animację na części i ładować w sekwencji odtwarzania?
Wynik:
- mniejszy plik główny,
- nieskończona ilość elementów.
banach44

Post autor: banach44 »

sikalafo pisze:robie animacje w flash mx 2004;
czy są jakies ograniczenia co do wielkosci animacji, bo mam dosc spora i kiedy probuje opublikować badz przejzec to wyskakuje blad ze jest niewystarczajaco pamieci czy cos takiego, jezeli sa takie ograniczenia to czy mozna to zmienic?
Proponuje również przy tak dużym pliku (nawet jeśli go podzielisz na części) wstawić preloadery w przeciwnym przypadku jesli opublikujesz ja w necie, to niektorzy wieki czekac beda az sie zaladuje a do tego czasu bez preloaderow nic sie nie bedzie dziac.
D-Tritus
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: D-Tritus »

sikalafo pisze:ale smieszne, nie chodzi o kompa, tylko o to ze nie chce sie wykreowac wieksza animacja niz 20 mb
Wcale nie śmieszne. Dokup więcej RAM'u i powiększ ilość pamięci systemowej. Wtedy Ci Flash opublikuje tą animację.
Ale zamiast ulepszać sprzęt to lepiej podziel animację na mniejsze tak jak to powiedzieli w dwóch postach wyżej.
ODPOWIEDZ