robie animacje w flash mx 2004;
czy są jakies ograniczenia co do wielkosci animacji, bo mam dosc spora i kiedy probuje opublikować badz przejzec to wyskakuje blad ze jest niewystarczajaco pamieci czy cos takiego, jezeli sa takie ograniczenia to czy mozna to zmienic?
problem z publikacją
Re: problem z publikacją
kup sobie lepszy komputer 
ale smieszne, nie chodzi o kompa, tylko o to ze nie chce sie wykreowac wieksza animacja niz 20 mb
Może lepiej by było podzielić całą animację na części i ładować w sekwencji odtwarzania?
Wynik:
- mniejszy plik główny,
- nieskończona ilość elementów.
Wynik:
- mniejszy plik główny,
- nieskończona ilość elementów.
Proponuje również przy tak dużym pliku (nawet jeśli go podzielisz na części) wstawić preloadery w przeciwnym przypadku jesli opublikujesz ja w necie, to niektorzy wieki czekac beda az sie zaladuje a do tego czasu bez preloaderow nic sie nie bedzie dziac.sikalafo pisze:robie animacje w flash mx 2004;
czy są jakies ograniczenia co do wielkosci animacji, bo mam dosc spora i kiedy probuje opublikować badz przejzec to wyskakuje blad ze jest niewystarczajaco pamieci czy cos takiego, jezeli sa takie ograniczenia to czy mozna to zmienic?
Wcale nie śmieszne. Dokup więcej RAM'u i powiększ ilość pamięci systemowej. Wtedy Ci Flash opublikuje tą animację.sikalafo pisze:ale smieszne, nie chodzi o kompa, tylko o to ze nie chce sie wykreowac wieksza animacja niz 20 mb
Ale zamiast ulepszać sprzęt to lepiej podziel animację na mniejsze tak jak to powiedzieli w dwóch postach wyżej.