Facebook potwierdził informacje o złośliwym oprogramowaniu, które rozprzestrzenia się między użytkownikami za pośrednictwem systemu wiadomości z odnośnikiem do zainfekowanej strony.
Użytkownicy Facebook otrzymują wiadomość o tytule „LOL. You’ve been catched on hidden cam, yo:” (z ang. zostałeś przyłapany przez ukrytą kamerę). Zawarty w niej link prowadzi do strony łudząco podobnej do serwisu YouTube, jednak kiedy klikniemy na guzik odtwarzania filmu rozpoczyna się instalacja programu.
Facebook zobowiązał się podjąć kroki prowadzące do zablokowania możliwości wejścia na tę stronę bezpośrednio z wiadomości.
