Różnorodność treści to niewątpliwy atut YouTube. Niektórzy użytkownicy serwisu pragną mieć jednak większy wpływ na to, jakie informacje do nich docierają.YouTube opracował Tryb bezpieczny – opcjonalne ustawienie pomagające filtrować potencjalnie niepożądane treści, których użytkownik nie chce oglądać lub które nie powinny być oglądane przez członków rodziny.To kolejna funkcja, która daje użytkownikom większą kontrolę nad treściami oglądanymi za pośrednictwem YouTube. Włączenie Trybu bezpiecznego jest proste. Wystarczy kliknąć link wyświetlany w dolnej części strony z filmem. Możemy także zablokować możliwość wyłączenia Trybu bezpiecznego w danej przeglądarce tak, aby konieczne było podanie hasła.
Film wideo prezentujący nową funkcję
Więcej informacji:
Udostępnij ten artykuł
Zostaw komentarz lub opinię
