[flash] ładowanie zewnętrznych swf
[flash] ładowanie zewnętrznych swf
Ja mam pytanie jak do gotowego swf, którego zrobię ładować inne swf tak aby ładowały sie po naciśnięciu jakiegoś przyciusku w menu ?? To chyba się robi w AS ?
-
Kamil Kierzkowski
- Zaczyna działać

Re: [flash] ładowanie zewnętrznych swf
Kod: Zaznacz cały
on (release) {
loadMovieNum("inny.swf",1,"GET")
}-
budek vel. fu3ak
- Przelotem

w przykładzie wielebnego 1- oznacza lvl
a get nie jest konieczne
a get nie jest konieczne
Hmm... ale??
Jak zrobic zeby pliki ladowaly sie tam gdzie chce np: pod jaks maska, a nie na samejj gorze tzn zawsze na wieszchu??. Bo zrobilem hmm, stronke i mam tam 5 moveclipow wszystkie eleganco sie laduja, ale ja bym chcial zeby ladowaly sie, pod jakas inna maska a nie na wieszchu. Jak to zrobic??.
-
budek vel. fu3ak
- Przelotem

w warstwie ponad ładowanymi swf-ami umiesc mc z maską
Re
Hmm... wlasnie mam tak zrobione a te wczytywane swf i tak wczytuja mi sie nie tam gzdie mam odniesienie tylko na samej gorze:(. Sprawa wyglada tak, mam menu i jak nacisne sobie to wczytuje swf z poza pliku, powiedzmy ze wczytuje go na dolna maske, tam mam obszar w ktory powinno sie to wczytywac, w masce ktora jest wyzej, nasysowalem mp. kolko. chodzi o to zeby ten zaladowany swf wczytywal sie pod tym kolkiem czyli na masce nizej a nie nad nim:(. Nie wim jak to zrobic a to jest wazne, bo albo to zrobie albo cala stronke bede musial pzrerabiac:(. Z gory dzieki:).
P.S.
Aha, znasz moze jakis adres jakiegos tutka, albo jeszcze lepiej, pliku fla, sciagnolbym sobie i looknol:). bo nic na ten temat nie moge w necie znalezc:(.
O juz wim ja mam taki kod :
on (release) {
unloadMovieNum(2);
unloadMovieNum(3);
unloadMovieNum(4);
unloadMovieNum(5);
loadMovieNum("1.swf", 1, "GET");
setProperty("glowny", _visible, "0");
}
i teraz gdzie mam wpiac cos zeby dany swf wczytywal mi sie na ta sama maske na ktorej mam mc "glowny" do ktorego sie odwoluje a nie na samej gorze.
P.S.
Aha, znasz moze jakis adres jakiegos tutka, albo jeszcze lepiej, pliku fla, sciagnolbym sobie i looknol:). bo nic na ten temat nie moge w necie znalezc:(.
Stosuje ta metode, ale wtedy wszystko inne mam hmm... pod wczytywanym swf a mi chodzi o to zeby cos co jest w wyzczej masce glownego filmu to przyslanialo, jaka jest komenda na to?? moja mask do ktorej ja sie odwoluje nazywa sie "glowny" .Priest pisze:Kod: Zaznacz cały
on (release) { loadMovieNum("inny.swf",1,"GET") }
O juz wim ja mam taki kod :
on (release) {
unloadMovieNum(2);
unloadMovieNum(3);
unloadMovieNum(4);
unloadMovieNum(5);
loadMovieNum("1.swf", 1, "GET");
setProperty("glowny", _visible, "0");
}
i teraz gdzie mam wpiac cos zeby dany swf wczytywal mi sie na ta sama maske na ktorej mam mc "glowny" do ktorego sie odwoluje a nie na samej gorze.
-
Kamil Kierzkowski
- Zaczyna działać

ustaw wszystkie elementy na odpowiednich lvl za pomocą
działa we Flashu 2004MX
Kod: Zaznacz cały
mc.setDepthTo(depth)
Czołem! A powiedzcie mi prosze jak zadac wspolzedne filmiku w filmiku (tzn. gdzie ma zostac otwarty) bo mi sie otwiera na samej gorze w rogu
a ja mam takie pytanie. zrobilem sobie taka prosta stronke ktora sklada sie z 4 podemnu. i w 3 galerie laduje z osobnego swf-a. i teraz jak ja zaladuje to sie wyswietla jest wszystko okej. ale jak przechodzez do innego podemnu to galeria sie odrazu pojawia w nim. wiec pytanie moje jest takie: jak wgrac odosbnego swfa do jednej konkretnej klatki ?1