[Ocena] Strony o Babiej Górze
[Ocena] Strony o Babiej Górze
Proszę o ocenę strony www.babia.prv.pl - głównie chodzi o menu, ale uwagi co do reszty mile widziane. Zawartość merytoryczna będzie nieługo uzupełniona do końca. Można także podać pomysły na rozudowę listwy górnej bo wydaje się pusta!
Re: [Ocena] Strony o Babiej Górze
Najbardziej optymistyczną oceną za całokształt jest 1+/10.
Za grafikę bym nic nie dał, chyba, że ujemne punkty (ty chyba na 16-kolorowym monitorze pacujesz).
Menu ze strony graficznej - tak jak cała strona, a ze strony technicznej zapewne tutorial.
Nie przejmuj się, ale zacznij od nowa.
Merytoryki nie oceniam.
Za grafikę bym nic nie dał, chyba, że ujemne punkty (ty chyba na 16-kolorowym monitorze pacujesz).
Menu ze strony graficznej - tak jak cała strona, a ze strony technicznej zapewne tutorial.
Nie przejmuj się, ale zacznij od nowa.
Merytoryki nie oceniam.
Oczywiście że menu jest z tutoriali, ocena myśle obiektywna- aż zabardzo, bo to nie jest stona profesjonal tylko full amator i potrzebuję właśnie wskazówek jak zrobić żeby była lepsza.
więc:
1) więcej kolorów- zrobi sie,
2)...
więc:
1) więcej kolorów- zrobi sie,
2)...
2) cokolwiek bardziej skomplikowana grafika
-
peterson
- Przelotem

- Kontakt:
nie musi byc od razu super duzo grafiki
ale zrob to wszystko bardziej czytelne
zacznij od sformatowania tekstów
tło zielone jest do niczego
wszystko sie ze soba zlewa
ale zrob to wszystko bardziej czytelne
zacznij od sformatowania tekstów
tło zielone jest do niczego
wszystko sie ze soba zlewa
Dzięki,
przez chwile strona nie działała, bo zlikwidowali mi serwer i musiałem zorganizować szybką przeprowadzkę.
Wszystko biorę pod uwagę ale nie wiem co dać na środek i na górną listwe. Niedlugo zmienię menu i dodam zeby sie podswietlało na kolorowo, czy coś koło tego. Czekam na wiecej postów od wszystkich (widzisz moja strone to napisz o niej!)
przez chwile strona nie działała, bo zlikwidowali mi serwer i musiałem zorganizować szybką przeprowadzkę.
Wszystko biorę pod uwagę ale nie wiem co dać na środek i na górną listwe. Niedlugo zmienię menu i dodam zeby sie podswietlało na kolorowo, czy coś koło tego. Czekam na wiecej postów od wszystkich (widzisz moja strone to napisz o niej!)
Ja już mówiłem... Poszukaj inspiracji na ładniejszych stronach i zacznij od nowa.
Proszę oto kilka nowych zmian tzn:
-Inny kolor po bokach i cień z obu stron głównej części,
-nowe logo (bedzie inne ale cos kolo tego)
w panach przenisc menu zaraz pod logo i zrobic je chudsze i wyrazniejsze.
Czy w tym kierunku zmian jest lepiej?
www.babia.prv.pl
-Inny kolor po bokach i cień z obu stron głównej części,
-nowe logo (bedzie inne ale cos kolo tego)
w panach przenisc menu zaraz pod logo i zrobic je chudsze i wyrazniejsze.
Czy w tym kierunku zmian jest lepiej?
www.babia.prv.pl
- zrezygnuj z ramek
- przenies menu na gore
- na gol daj sam przycisk ^gora, ktory rzeniesie usera na gore strony
- zastosuj menu w formie paska z rozwijanymi menu kontekstowymi
- dorzuc jeszcze inna kolorystyke (bo ta nie rzypomina mi tych miejsc)
i powinno cos z tego byc
- przenies menu na gore
- na gol daj sam przycisk ^gora, ktory rzeniesie usera na gore strony
- zastosuj menu w formie paska z rozwijanymi menu kontekstowymi
- dorzuc jeszcze inna kolorystyke (bo ta nie rzypomina mi tych miejsc)
i powinno cos z tego byc
Kilka pytania do ostatniego postu(za który b. dziękuję)
- jaka inna kolorystyka pasuje bardziej do gór i lasów niż zielony?
- jak dokładnie ma wyglądać to menu, bo wydajemi sie że bardzo podobie jak u mnie obecnie. Myślisz że po najechaniu powinien "wyjechać" z tamtąd kwadrat z podkategoriami jak w windowsie?
-co myślisz o tym cieniu z boków? jeżeli cień jest dobry i powinienem go zowstawić co czym zasąpić ramki?
- takie logo może zostać?
menu przeniose na góre na pewno.
- jaka inna kolorystyka pasuje bardziej do gór i lasów niż zielony?
- jak dokładnie ma wyglądać to menu, bo wydajemi sie że bardzo podobie jak u mnie obecnie. Myślisz że po najechaniu powinien "wyjechać" z tamtąd kwadrat z podkategoriami jak w windowsie?
-co myślisz o tym cieniu z boków? jeżeli cień jest dobry i powinienem go zowstawić co czym zasąpić ramki?
- takie logo może zostać?
menu przeniose na góre na pewno.
zielona nie rażąca w oczy...bardakon pisze:jaka inna kolorystyka pasuje bardziej do gór i lasów niż zielony?
tak jak w windowsiebardakon pisze:- jak dokładnie ma wyglądać to menu, bo wydajemi sie że bardzo podobie jak u mnie obecnie.
Niedopracowany, za ciemnybardakon pisze:-co myślisz o tym cieniu z boków?
Tabelamibardakon pisze:co czym zasąpić ramki?
Top jest najsłabszym punktem strony.bardakon pisze:- takie logo może zostać?
jeszcze dodam, ze jesli poszukujesz latwego narzedzia do tworzenia menu kontekstowych, to zainteresuje cie Fireworks [MX lub MX2004] firmy Macromedia - mozna tam po przeczytaniu tutoriala w helpie zrobic takie menu w pare sekund.
Dobra, próbowałem z 10 odcieniami zielonego, kazdy kiepski, więc który by pasował? poproszę kod "#......."
co do menu to zjame sie tym albo po zdobyciu tego programu, albo poprostu zrobie z tutoriala + jakieś modyfikacje. Zanim zaczne cokolwiemk to potrzebuje kolor.
Narazie przerwa z robieniem do środy.. pisze próbną mature
co do menu to zjame sie tym albo po zdobyciu tego programu, albo poprostu zrobie z tutoriala + jakieś modyfikacje. Zanim zaczne cokolwiemk to potrzebuje kolor.
Narazie przerwa z robieniem do środy.. pisze próbną mature
np. #99C142 ... 10 sek szukania
przepraszam ze bede tak ostry ... ale ta strona nie nadaje sie do oceniania. nic na niej nie da sie poprawic bo to przyklad jak nie robic stron.
polecam katalog mocnyweb.pl i przejzenie sobie "ladnych" stron
polecam katalog mocnyweb.pl i przejzenie sobie "ladnych" stron