CSS + Tabele
Re: CSS + Tabele
Sugerujesz, że mam wyedytować cały kod tabeli i wszędzie pozmieniać na "\ ? Może znasz jakiś program, który to za mnie odwali?

A słyszałeś o opcji "Znajdź i zamień" w dowolnym bardziej rozbudowanym edytorze tekstowym niż notepad?
Niestety nie...
W jakim np. jest?
edit: SUKCES ! Udało się
Najprościej dla mnie było wkleić cały kod strony w FrontPage'u jako strona www (nie kod) a potem w przeglądarce dać "Znajdź (na tej stronie)" i wpisałem " ' ".
Dzięki za rady Hygin !
W jakim np. jest?
edit: SUKCES ! Udało się
Najprościej dla mnie było wkleić cały kod strony w FrontPage'u jako strona www (nie kod) a potem w przeglądarce dać "Znajdź (na tej stronie)" i wpisałem " ' ".
Dzięki za rady Hygin !
ale wiesz można zrobić również szablon i można również zmienić wartość merytoryczną stronki nie tylko jej wygląd. Edytujesz szablon, zapisujesz i wychodzi Ci na wszystkich stronach które tego szablonu korzystająWater pisze:W tej chwili jestem na robieniu tabel i dlatego chciałbym się o tym zagadnieniu więcej dowiedzieć. Szukałem tego na stronach, lecz niestety jest nie jasno o tym opisane ( o ile wogóle ). Mam zrobione tabele i chciałbym, żeby po kliknięciu na tą tabele nie trzeba było wpisywać tego samego kodu w podstronie, żeby była widoczna ta sama tabela. Proszę o jasne wytłumaczenie tego, przydałby się również przykłady. Za odp. THXPonieważ gdy robisz stronę i ma ona (strona) dużo pod stron, a chcesz aby wszystko wyglądało w miarę podobnie robisz tylko plik *.css i do każdej strony dajesz link do tego pliku. W ten sposób zaoszczędzić można sporo czasu. Jeżeli chcesz wnieść jakąś zmianę do wszystkich stron to nie musisz na każdej stronie tego zmieniać tylko w jednym pliku!!