CSS + Tabele

HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
KaRoL
Działa
Działa

Re: CSS + Tabele

Post autor: KaRoL »

Sugerujesz, że mam wyedytować cały kod tabeli i wszędzie pozmieniać na "\ ? Może znasz jakiś program, który to za mnie odwali? 8O 8O 8O
Hygin
Moderator
Kontakt:

Post autor: Hygin »

A słyszałeś o opcji "Znajdź i zamień" w dowolnym bardziej rozbudowanym edytorze tekstowym niż notepad?
KaRoL
Działa
Działa

Post autor: KaRoL »

Niestety nie...
W jakim np. jest?

edit: SUKCES ! Udało się :D
Najprościej dla mnie było wkleić cały kod strony w FrontPage'u jako strona www (nie kod) a potem w przeglądarce dać "Znajdź (na tej stronie)" i wpisałem " ' ".

Dzięki za rady Hygin !
BiLiS
Kontakt:

Post autor: BiLiS »

Water pisze:
Ponieważ gdy robisz stronę i ma ona (strona) dużo pod stron, a chcesz aby wszystko wyglądało w miarę podobnie robisz tylko plik *.css i do każdej strony dajesz link do tego pliku. W ten sposób zaoszczędzić można sporo czasu. Jeżeli chcesz wnieść jakąś zmianę do wszystkich stron to nie musisz na każdej stronie tego zmieniać tylko w jednym pliku!!
W tej chwili jestem na robieniu tabel i dlatego chciałbym się o tym zagadnieniu więcej dowiedzieć. Szukałem tego na stronach, lecz niestety jest nie jasno o tym opisane ( o ile wogóle ). Mam zrobione tabele i chciałbym, żeby po kliknięciu na tą tabele nie trzeba było wpisywać tego samego kodu w podstronie, żeby była widoczna ta sama tabela. Proszę o jasne wytłumaczenie tego, przydałby się również przykłady. Za odp. THX
ale wiesz można zrobić również szablon i można również zmienić wartość merytoryczną stronki nie tylko jej wygląd. Edytujesz szablon, zapisujesz i wychodzi Ci na wszystkich stronach które tego szablonu korzystają
ODPOWIEDZ