www.medikoo.com

Tutaj uzyskasz cenne porady i słowa konstruktywnej krytyki na temat własnych projektów związanych z internetem.
ODPOWIEDZ
medikoo
Kontakt:

www.medikoo.com

Post autor: medikoo »

Takie portfolio w zasadzie.. bo głównie fotografia na początku..
W planie jeszcze sporo rzeczy.. jak napisałem tam.. inne media.. też pojawią się artykuły odnośnie photoshopa.. a w drugiej kolejności odnośnie projektowania www..
Strona jest napisana w standardzie XHTML 1.1
Będę wdzięczny za jakiekolwiek.. uwagi..co miłe co mniej miłe.. ;) no i jakie jest to pierwsze wrażenie.. kogoś kto tak ot tak trafił po prostu z sieci.. bo opinie znajomków już znam.. bardzo świeży sajt.. 2 dni.. na razie..ale też dość pojemny jak na start (tak myślę przynajmniej ;-)

www.medikoo.com
viraptor
Zaczyna działać
Zaczyna działać
Kontakt:

Re: www.medikoo.com

Post autor: viraptor »

Calosc do wycentrowania i tekst jakis bardziej czytelny by sie przydal.
Linki malo widoczne... dopiero po jakims czasie zorientowalem sie ze "zlinkowałem tu..." to link... :)
Pozatym bardzo mi sie podoba.

PS - gratulacje za CSS'y i div'y - wreszcie ktos tego uzywa NAPRAWDE
medikoo
Kontakt:

dzięki.. :)
jeśli idzie o centralizacje.. to wiesz ile się namęczyłem.. aby właśnie nie było centralnie.. takie widzimisię.. chciałem by tak trochę z lewa.. ale nie do końca.. (na mniejszych rozdzielczościach.. jest do końca.. wiem.. ;-)
Co do linków... ta poprawię..
tekst nie czytelny.. masz na myśli.. tekst tekst.. czy naprzykład listwę nawigacyjną.. ? Nie czytelny do znaczy..: za mały? zbyt kontrastowy do tła? za mało kontrastowy..? czy nie odpowiednia czcionka?
Car
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: Car »

Pierwsze wrażenie jest takie, że nie za bardzo wiadomo w jakim celu strona istnieje i czego po niej oczekiwać. Przydałoby się na początku jakieś przywitanie wraz z krótkim opisem zawartości. Strona główna wydaje się trochę za ciemna i brakuje mi na niej obramowania obrazków.
viraptor
Zaczyna działać
Zaczyna działać
Kontakt:

Kontrast jest jak dla mnie oki, ale ciezko sie po prostu czyta - albo wieksza czcionka, albo inna czcionke proponuje. (raczej to drugie... a moze polaczenie). Zreszta moze ktos inny dokladniej to okresli.
Powiedzialbym - wieksze odstepy w pionie i w poziomie w zwyklym tekscie - nie wiem na ile to jest do zrealizowania. A w "linki" - to juz przesadziles z tym sciskaniem tekstu jak dla mnie.
Menu ladne...
I w kontakcie jest za mala przerwa pod pozycja "kopia". Zdaje sie ze reszta opisow pol jest wycentrowana w pionie, a ta kopie sciaga w dol (mozilla).
Cysorz
Nowy
Nowy

Post autor: Cysorz »

Nie lubię stron "ciemnych", ale w tym przypadku aż tak bardzo to nie odrzuca, chociaż osobiście wolałbym jakieś jaśniejsze kolory czy też przynajmniej bardziej stonowane. Strona ogólnie OK, ale liczne błędy - ortograficzne, gramatyczne i stylistyczne - rażą, a przecież to także świadczy w jakiś sposób o Tobie...
medikoo
Kontakt:

poprawiłem nieco..
troszkę zmniejszyłem jednak kontrast.. ściemniając tekst (choć może lepiej byłoby rozjaśnić tło.. no ale tamta opcja szybsza do zrealizowania) też powiększyłem.. odstępy między wierszami... linki w tekscie.. też myślę są bardziej oczywiste..

Strona startowa ma kilka kolorystycznych wersji (losowo jest wybierany szablon przy starcie).. choć generalnie wszystkie są raczej w ciemnej tonacji..pomyślę.. o jakiś jaśniejszych rozwiązaniach..

co do tych odstępów kontakcie.. to mały wypadek przy pracy... dziś zmieniłem marginy pragrafom na stronie głównej i zapomniałem.. że dotkną też kontakt.. uups.. już poprawiłem.. choć i tak w mozilli.. ten kwadracik od kopii.. troszkę idzie za bardzo na góre.. (próbowałem z tym walczyć.. ale się poddałem) w ie jest ok.. (choć i tak mozilla rules.. oczywiście)..

Odnośnie błedów.. to staram się to prowadzić.. w luźnym stylu celowe są przeinaczenia.. w stylu.. nooo. itp.. więc stylistyki i gramatyki szkolnej wiem..próżno tam szukać.. może z czasem zmądrzeję.. ;-)
jeśli idzie o ortografię.. to akurat i dla mnie ważne.. ale nie zauważam na stronie błędów z tej kategorii.. proszę o wypunktowanie.. ;-)

Przywitaniem na stronie.. w sumie jest jej tytuł.. fotografia,podróże.. to tak hasłowo odnośnie zawartości strony teraz....

a jasność co do celu myślę i mam nadzieję.. wyklaruję się lepiej z czasem.. jak trochę wzbogaci się jej zawartość..

uwagi bardzo cenne. dzięki..
iniside
Działa
Działa
Kontakt:

Post autor: iniside »

Fajne zdjęcie w logu. Sam robiłeś czy gdzieś znalazłeś ?

Pozatym całe jakieś tak czarne. Czarne potem znowu czarne. O Linki są białem i tekst też... A i ramki nie są czarne tylko ... no jakieś inne :P. Moim zdaniem mogło być lepije. Stron wyśrodkowana. I nie cała czarna..
medikoo
Kontakt:

Strona nie jest czarna .. tylko ciemna.. ale już doświadczyłem, że na niektórych monitorach.. właśnie tak to wygląda..
ale to prawda.. będzie jaśniej.. najwięcej uwag mam właśnie co do tej kolorystyki..
Zdjęcie w logu..? To na górze.. ? A zresztą wszystkie są.. moje.. to takie moje portfolio, właściwie.. więc nie próbowałbym korzystać z innych prac..
Dzięki..
viraptor
Zaczyna działać
Zaczyna działać
Kontakt:

Moze to nie jest popularne, ale mi sie taka kolorystyka bardziej podoba niz chyba zbyt popularna bialo / szaro / niebieska. Ale to tylko moje zdanie widze :)
calmato
Nowy
Nowy

Post autor: calmato »

extra zdjecia, oj.. naprawde :)

strona spelnia swoja role, nie przeszkadza mi
Hygin
Moderator
Kontakt:

Post autor: Hygin »

Jak dla mnie kolorystyka strony bardzo dobrze nadaje się do oglądana tych zdjęć, ja bym tutaj poprawił tą komórkę z tekstem na stronie głównej, nic więcej. Fajna strona. 6/10
medikoo
Kontakt:

dzięki za uwagi..
naniosłem kilka wizualnych poprawek.. rozjaśniłem troszkę, jednak faktycznie w dzień jeszcze nie na najlepszych monitorach.. nie za dobrze się to rysowało.... ogólnie mam nadzieję jest ciut lepiej.. ;-)
ODPOWIEDZ