[css] ustawianie czcionki, stałe elementy

HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
ODPOWIEDZ
Tombard

[css] ustawianie czcionki, stałe elementy

Post autor: Tombard »

Ja niestety nie zabardzo znam CSS a poradzili mi żebym tego użył bo miałem problem z czconką na stronie , ale właśnie jak ma wyglądać kod który ustawi mi na początku strony styl czciąki i rozmiar tak żeby potem juz nic nie zmieniać w napisach ( mógłby mi ktos takie cos napisac ??)
Hygin
Moderator
Kontakt:

Re: [css] ustawianie czcionki, stałe elementy

Post autor: Hygin »

Użyj zielonych ludzików, a jakby to nie pomogło to proponuję się pofatygować na css.webinside.pl oraz RTFM.
Tombard

Hygin Delimat pisze:Użyj zielonych ludzików, a jakby to nie pomogło to proponuję się pofatygować na css.webinside.pl oraz RTFM.

coo???
Wojciech Kocjan
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: Wojciech Kocjan »

Tombard pisze:coo???
Kolega mówił o tym, że czasem warto (powinno się) pomyśleć samemu, na tejże stronie jest dział CSS i gdybyś poświęcił mu 20 minut to byś znalazł odpowiedź na swoje pytanie:

Kod: Zaznacz cały

<style type="text/css>
body, td, div {font-size: 11px; font-family: verdana; color: #000000;}
</style>
Powyzszy kod sprawi, iż tekst znajdujacy sie wewnatrz <body>, <td> i <div> bedzie napisany cziconka verdana, bedzie czarny i mial wielkosc 11px. Powyzszy kod umiesc w sekcji <head>.

A .. jeszcze jedno - popraw to 'styl czciąki', bo troche dziwnie to wygląda...
Tombard

spoko

dzięki za pomoc już umiem :D , haha haha , spoko
ODPOWIEDZ