HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
Mój znajomy napisał prace dyplomową, dał mi zgode na umieszczenie jej na mojej stronie, Jednak włożył wto tyle pracy że nie chce aby ktoś to łatwo skopiował. Wiem że jak będzie chciał to przekopiuje, ale trzeba mu jakoś zycie utrudnic. I tak myślałem żeby zrobić na stronie
Ale to własciwie jest za proste. Może zablokować zaznaczanie tekstu. Pokaż źródlo też można ale go i tak łatwo zobaczyc. Macie może jeszcze jakieś pomysły?
Mogło by być 50, tyle że ja tu nie przesiaduje na forum i nie wiem co wpisać konkretnego do szukaj. Zawsze na forach piszą bylo już było już. Ale może tak z łaski swojej podac troche kontretów.
Ja wiem, że można wyciągnąć coś z Flaha, ale na pewno jest to trochę trudniejsze niż przekopiować po prostu tekst do schowka czy zapisać stronę.
A tak a'propos tematu - czym właśnie można wyciągnąć coś z pliku *.swf? Dopiero się zaczynam przymierzać do Flasha i chciałbym akurat zobaczyć, jak ktoś zrobił przycisk. Można tak?
Możesz spróbować skomplikować komuś życie w ten sposób:
1. Najpierw tekst umieścić w pliku .js
2. Potem zrobić skrypt, który go wstawia na stronę.
3. Zablokować zaznaczanie tekstu
4. Zakodować źródło w javascriptcie kilkakrotnie.
Dodatkowo w samym pliku .js też można uzyć kodowania w js. Wierz mi, będzie miał z tym dużo roboty zanim zorientuje się w jakiej kolejności wszystko odkodowywać.