Witam,
Czy da się zrobić tekstowy przycisk submit w formularzu? Mam na myśli zwykły link, po kliknięciu którego zostanie wysłany formularz. Przekopałem się przez całe forum i nic podobnego nie znalazłem.
Wydaje mi się, że już kiedyś spotkałem się z takim rozwiązaniem. Chociaż może taki efekt jest uzyskany przez odpowiednie sformatowanie przyciku za pomocą styli (kolor tła i ramki taki sam jak kolor tła strony)? hmm...
Pozdrawiam
[html] wysłanie formularza po kliknięciu na tekstowy button
-
kuku
Re: [html] wysłanie formularza po kliknięciu na tekstowy but
JS:NoAltair pisze:Witam,
Czy da się zrobić tekstowy przycisk submit w formularzu? Mam na myśli zwykły link, po kliknięciu którego zostanie wysłany formularz. Przekopałem się przez całe forum i nic podobnego nie znalazłem.
Wydaje mi się, że już kiedyś spotkałem się z takim rozwiązaniem. Chociaż może taki efekt jest uzyskany przez odpowiednie sformatowanie przyciku za pomocą styli (kolor tła i ramki taki sam jak kolor tła strony)? hmm...
Pozdrawiam
Kod: Zaznacz cały
<a href="#" onclick="document.formularz.submit()">link</a>CSS:
<input type="submit" style="background-color: transparent; border: none; color: blue; text-decoration: underline">Re: [html] wysłanie formularza po kliknięciu na tekstowy button
Dziękuję za odpowiedź, zaraz sprawdzam.
Bardziej interesuje mnie rozwiązanie w JS, tylko ciekawe ile procent osób wyłącza obsługę JS? Na mój rozum, nie powinno to być dużo osób. ludzie częściej wyłączają cookies, niż JS. Tak sądzę.
Pozdrawiam,
Bardziej interesuje mnie rozwiązanie w JS, tylko ciekawe ile procent osób wyłącza obsługę JS? Na mój rozum, nie powinno to być dużo osób. ludzie częściej wyłączają cookies, niż JS. Tak sądzę.
Pozdrawiam,
-
kuku
Re: [html] wysłanie formularza po kliknięciu na tekstowy button
podawałem tutaj już raz link do statystyk które znalazłem w sieci. Ogólnie wyłączony JS ma ok 13% lub 18% (nie pamietam dokładnie) internautówNoAltair pisze:Dziękuję za odpowiedź, zaraz sprawdzam.
Pozdrawiam,
Jeśli chcesz w JS, to zrób najlepiej tak
<a href="#" onclick="document.formularz.submit()">link</a>
<noscript><input type="submit"></noscript>Re: [html] wysłanie formularza po kliknięciu na tekstowy button
Jeszcze raz dzięki. Postąpiłem zgodnie z Twoimi wskazówkami i jest ok.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.